To je najboljši in najpopularnejši koktajl bar za druženje v Zagrebu

10. september 2023

To je najboljši in najpopularnejši koktajl bar za druženje v Zagrebu

10. september 2023
Foto: Esplanade

To je najboljši in najpopularnejši koktajl bar za druženje v Zagrebu

10. september 2023
Foto: Esplanade

Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar je priljubljeno zbirališče poslovnežev, ljudi iz javnega življenja, politikov, zvezdnikov svetovnega šovbiznisa, pa tudi domačih in tujih gostov, ki uživajo v elegantni art deco notranjosti in odličnih koktajlih.

Privlačna ponudba v kombinaciji z vrhunsko postrežbo in kozmopolitskim ambientom uvršča ta ikonični bar v sam vrh svetovnih hotelskih barov. Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar se nahaja v hotelu Esplanade in je z impresivno teraso Oleander Terrace priljubljena mestna točka za druženje ob odličnih koktajlih, šampanjcu in okusnih prigrizkih.

Foto: Esplanade

Za petične goste so pravkar pripravili nov izbor senzacionalnih koktajlov (tudi brezalkoholnih), katerih priprava je videti kot prava gledališka predstava. Če tudi niste ljubitelji koktajlov, boste uživali ob vrhunski kavi, hladno stisnjenih sokovih, izbranih džinih ali si privoščili kakšnega od znamenitih prigrizkov kot so njihovi slastni Club sendviči ali Esplanade štruklji.

Foto: Esplanade
Foto: Esplanade

Podpisani koktajli

Ustvarjalni izbor koktajlov oblikuje Vjenceslav Madić “Master Kishoni”, izkušeni mojster koktajlov in sedanji direktor F&B hotela Esplanade, ki je svoje bogate izkušnje nabiral v najboljših svetovnih barih od Španije do Las Vegasa.

Foto: Esplanade
Foto: Esplanade
Foto: Esplanade

Njegovi izvirni koktajli so pripravljeni po posebnih receptih in tehnikah ter iz vrhunskih sestavin, njihov videz in okusi pa vas bodo zagotovo navdušili. Oleander, Esplanade Fizz, Orient Express, Club ali Prohibition Cup so le nekateri od značilnih koktajlov, postreženih s praženimi mandlji ali pikantnimi oreščki. Na voljo so tudi vedno priljubljene brezčasne klasike, kot so Negroni, Moscow Mule, Margarita ali Mojito.

Foto: Esplanade

Ko se boste naslednjič odpravili s prijatelji, preizkusite tudi kakšnega z manjšim deležem alkohola, kot so Megroni, Americano Lemonade ali Garden Spritzz, ki bi lahko postal tudi vaš najljubši koktajl. Argentinsko peneče vino Chandon Garden je najvišje kakovosti in je postreženo s cimetom in pomarančno lupino ter aromatičnim rožmarinom s štirimi kockami ledu.

Foto: Esplanade
Foto: Esplanade
Foto: Esplanade

Wake Me Up Martini je odlična izbira brez alkohola, ki spominja na izvirno različico Espresso Martini s sestavinami, ki prebudijo telo. Namesto tipične vodke vsebuje Memento – aromatično vodo z več različnimi okusi, ki neustavljivo spominjajo na note narave, gozda in čiste svežine.

Foto: Esplanade

Veuve Clicquot kotiček

Ljubitelje francoskih mehurčkov septembra čaka poslastica v obliki izbora vrhunskih šampanjcev Veuve Clicquot v posebni kolekciji Solaire Hour. Brut, Rosé, La Grande Dame 2008 ali vrhunska izdaja šampanjca Veuve Clicquot Vintage 2002 v impresivni steklenici magnum ob 250-letnici te prestižne šampanjske hiše vas ne bodo pustili ravnodušnih.

Ikonična rumena etiketa, za katero stoji drzno ime Barbe-Nicole Ponsardin, je od dneva ustanovitve leta 1772 do danes ena najbolj prepoznavnih v svetu šampanjcev ter sinonim za visokokakovostno izdelavo, tradicijo in nenehno postavljanje novih trendov, zlasti na področju predstavitve in oblikovanja.

Foto: Esplanade

Ob skrbno izbrani ponudbi šampanjcev Veuve Clicquot je kuharska mojstrica hotela Esplanade Ana Grgić Tomić oblikovala gurmansko ponudbo rumeno obarvanih prigrizkov, ki se odlično ujema s temi šampanjci, postreženimi posamično ali kombiniranimi na čudovitem večnadstropnem stojalu. Ponudba bo na voljo do konca septembra, v oktobru pa že načrtujejo ponudbo v okviru rožnatega meseca.

Foto: Esplanade
Foto: Esplanade

Na meniju Veuve Clicquot tako najdete hrustljave škampe v kadaifu s pomarančnim aiolijem in otroško solato, tacos s črnim sezamom, peno dimljenega lososa in ikrami postrvi, kroket iz bučk in limone, pršut z melono in medom, pomarančna žametna torta z maskarponejem, vaniljo in karamelizirano hruško, choux z lešniki in mlečno čokolado, bonboni iz malin, agrumov in bezga ter palčki s svežim sezonskim sadjem. V kombinaciji z vrhunskim šampanjcem Veuve Clicquot bodo vaše druženje dvignili na višjo raven.

Foto: Esplanade

Brezčasne klasike

Poleg koktajlov in šampanjcev bar Esplanade ponuja še veliko več in za vsakogar nekaj. Od izbora najboljših žganih pijač, vrhunskega lokalnega in tujega gina, vina in penine na kozarec, kraft piva do sveže stisnjenih sokov in vrhunske kave Illy, ki je od letošnjega poletja na voljo tudi kot Cold Brew Illy coffee. Na voljo je tudi izbor vrhunskih čajev Ronnefeldt, ki jih postrežejo z domačimi piškoti, limono in medom.

Foto: Esplanade

V baru Esplanade zagotovo ne boste lačni, če boste poskusili znameniti sendvič Club, burger z domačim krompirčkom, tataki tuno, croissant sendvič z lososom, solato Cezar, solato s pečenimi šparglji in skuto, kroketi iz suhega paradižnika in dimljenih kozic, štruklje Esplanade (na voljo tudi v brezglutenski različici) ali tatarski biftek. Ne smete pozabiti na njihovo zbirko priljubljenih sladic, ki se spreminjajo glede na sezono.

Foto: Esplanade

Joie de vivre v najboljši luči

Esplanade 1925 Lounge & Cocktail bar je popolna destinacija za dan, ki ga preživite zunaj, kot tudi prijetno večerno druženje s prijatelji. Poleg odličnega vzdušja in notranjosti po vzoru svetovno znanih barov bar ponuja edinstven razgled na mesto, v poletnih mesecih pa tudi posebno doživetje na terasi Oleander. Bar Esplanade je odprt vsak dan vse do druge ure zjutraj.

Foto: Esplanade

Hrana strežejo do pol enih zjutraj, popoldan pa je rezerviran za popoldanski čaj Orient Express. Predlagamo, da pred prihodom opravite rezervacijo, za več informacij pa obiščite njihovo spletno stran ali jih spremljajte strani na Facebooku in Instagramu, kjer najdete zadnje novice in posebne promocijske ponudbe.

Style. Več novic

New Report

Close