Tako vas bodo to poletje razvajali v najprestižnejšem hotelu na Hrvaškem

23. julij 2023

Tako vas bodo to poletje razvajali v najprestižnejšem hotelu na Hrvaškem

23. julij 2023
Foto: Lili Bašić

Tako vas bodo to poletje razvajali v najprestižnejšem hotelu na Hrvaškem

23. julij 2023
Foto: Lili Bašić

Kaj pravite na ameriški striploin v kombinaciji z zoglenelimi šparglji, goveji zrezek s pečenim mladim korenčkom ali divjega brancina z bučkinimi cvetovi, polnjenimi s kremo iz limonske trave? Vse te omamne jedi so le del novega menija, v katerega se skrbno vpleta chefinja Ana Grgić Tomić.

Če ste se kdaj spraševali, zakaj je zagrebška restavracija Zinfandel’s tako pristna, je morda pravi čas, da poiščete odgovor ob okušanju neustavljivih jedi, ki jih zaznamujejo kreativni koncepti priprave hrane chefinje Ane Grgić Tomić.

Prikupna in izkušena Ana razkriva, da s svojo ekipo pri kuhanju najraje uporablja zelišča, pridelana na majhnem vrtu na Oleandrovi terasi, dodaja pa tudi, da je pri izbiri sestavin usmerjena v podporo malim pridelovalcem, ki lahko sledijo njihovi kakovosti in dostavi.

Foto: Lili Bašić

“Pridih Mediterana pride prav še posebej v vročih poletnih mesecih, ko vsi hrepenimo po morju, zato ni boljšega načina, kot da želje gostov prenesemo na krožnik in jim približamo tisto, kar jih resnično veseli in navdihuje, prav v srcu Zagreba,”

poudarja dodaja, da posebno pozornost namenja trajnosti in minimalni obdelavi, da sestavine ohranijo svoj prvotni okus.

Foto: Lili Bašić
Foto: Lili Bašić
Foto: Lili Bašić

“Izpostavila bi confit paradižnike, ki jih dobim z manjše zasebne družinske kmetije in jih kombiniram z gelom bazilike in oljčnim oljem v prahu ter popečeno burato in lakto fermentiranimi jagodami.

Ker je konec sezone jagod, še vedno želim našim gostom ponuditi ultimativni užitek zagrebških jagod, zato sem jih fermentirala s sirotko, medom, soljo in vodo, da dobim potrebno kislost in svežino, ki zaokroži jed,” razlaga chefinja.

Foto: Lili Bašić

V polni sezoni so tudi rakovice, ki bodo zagotovo iskana izbira na njihovem jedilniku. Chefinja jih kombinira s sorbetom z jogurtom, ki ga prav tako dobi na preizkušeni družinski kmetiji iz Like, kar daje tej jedi še posebej osvežujoč okus.

“Obvezna sestavina te jedi so vložene kumare, ki jih pripravimo tako, da jih najprej dimimo in nato mariniramo v domačem jabolčnem kisu, lupine kumare pa ne zavržemo, temveč ocvremo, da dobimo prah zanimivega okusa.”

Njihov primarni cilj je čim bolj izkoristiti vsako sestavino, saj celoten jedilnik temelji na trajnosti.

Foto: Lili Bašić
Foto: Lili Bašić
Foto: Lili Bašić

Desertni meni je češnja na torti sladke zgodbe kulinarične izkušnje Zinfandel’sa. Nove gurmanske poslastice navdihujejo poletje in okusi Mediterana, pri čemer je treba poudariti, da gre izključno za brezglutenske sladice z zmanjšano vsebnostjo sladkorja – vse to pa je namenjeno postavljanju zdravih sladic v ospredje.

Figov sladoled je to sezono pravi hit v kuhinji Zinfandel’s, izbor slastnih sladic, ki jih Ana pripravlja skupaj z ekipo odličnih slaščičark pod vodstvom Mirjane Špoljar, pa vključuje tudi božansko tonko in vaniljev mousse z bezgovim drobljencem. Prefinjeni okusi jagod se stopijo z baziliko v tej sladki kombinaciji, ki se ji bo le malokdo lahko uprl.

Foto: Lili Bašić

Restavracija Zinfandel’s je s svojim modernim ambientom in čarobno Oleander teraso s pogledom na mesto stičišče in vrhunska kulinarična lokacija, kamor se gostje z veseljem vračajo.

V kombinaciji z Aninimi inovativnimi tečaji ter očarljivim in strokovnim osebjem je restavracija že vrsto let nezgrešljiva točka na gastronomskem zemljevidu mesta. Za popolno izkušnjo bo sommelier skrbno izbral najboljša vina in ohlajene mehurčke, ki bodo odlično zaokrožili vašo vrhunsko kulinarično izkušnjo.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close