To je najboljši sladoled v Ljubljani!

26. avgust 2023

To je najboljši sladoled v Ljubljani!

26. avgust 2023
Foto: Facebook @Gelateria dimatteo

V taki vročini, kot nas je spremljala zadnje dni, se da ohladiti le z eno dobro sladico – sladoledom. V lovu za najboljšo osvežitev, sva se s Kajo tokrat ustavili v Gelaterii Dimatteo.

Ljubljanski ponudbi butičnih sladoledov se je pred približno dvema letoma pridružil majhen lokal po imenu DiMatteo Gelateria. Sladoledarna v sodelovanju z enim izmed najboljših italijanskih podjetij za proizvodnjo naravnega butičnega sladoleda, ki temelji na tradicionalnih postopkih, tako že dve leti razvaja naše brbončice.

Foto: Instagram @Gelateria dimatteo

V sladoledarni vsak dan pripravijo svež gelato, za katerega uporabljajo organsko sveže mleko in smetano s kmetije Pustotnik. Pred kratkim pa so poleg mlečnih razvili tudi linijo veganskih sladoledov, ki niso le sadni (kot je to običajno standard). Njihovi ponudbi veganskih sladoledov sta se pridružili pistacija s pasijonko in temna čokolada z višnjo. Za pripravo teh dveh sladoledov uporabljajo maščobe olivnega olja, kar je na trgu sladoledov prava novost. Njihova ponudba poleg sladoledov vključuje tudi palačinke z različnimi namazi ter tortice.

Do nedavnega so se nahajali le Petkovškovem nabrežju 27a, pred kratkim pa so odprli dodatno lokacijo na Gallusovem nabrežju 39. Tako sva se s Kajo pregreti in željni sladkanja, odpravili obiskati njihov novejši lokal in preizkusiti, ali je sladoled res vreden hvale.

Foto: Instagram @Gelateria dimatteo

Prikupen lokal z vrhunskim sladoledom

Novejši lokal na Gallusovem nabrežju je malce večji od njihove prvotne lokacije in celo ponuja dve mizi s sedeži. Lokal je opremljen v pomirjujoče pastelni zeleni barvi, sedeži pa so prikupne rožnate barve, ki se odlično poda k sami prisrčnosti lokala. Čeprav vsi vemo, da se sladoled običajno vzame za na pot, je dobro vedeti, da lahko tudi malce posedite v ohlajenem lokalu.

Po priporočilu lastnika sva se s Kajo odločili preizkusiti sladoleda Limonina pita meringa ter pistacijo s pasijonko, odločili pa sva se preizkusiti tudi palačinke s pistacijo.

Foto: Instagram @Gelateria dimatteo

Če ste naši zvesti bralci, potem že veste, da sem velika navdušenka nad pistacijo, a da imam glede te tudi visoke standarde. Lokali pistacijev sladoled pogosto delajo le s koncentratom, kar privede do izjemno umetnega okusa, a tu se to no zgodilo. Sladoled pistacija s pasijonko me je naravnost navdušil!

Nisem si ravno predstavljala, kako se pistacija in pasijonka podata druga k drugi, a okus je bil fenomenalen. Ravno prava mešanica sladkega, kremastega in kislega. O sladoledu razmišljam, odkar sem ga preizkusila in po vsej verjetnosti se bom že jutri vrnila ponj. In tudi palačinke so me navdušile, saj so bile prelite s pravim kvalitetnim pistacijevim namazom, ki sem ga zmazala do zadnjega kančka. Prave puhaste ameriške palačinke, z ravno pravo količino sladkobe. Prekašajo številne palačinke, ki sem jih že preizkusila.

Foto: Instagram @Gelateria dimatteo

Kaja je bila nad svojim sladoledom tudi izjemno navdušena (a ne tako, kot nad mojim). Če naročite kepico sladoleda Limonina pita meringa, vam bo prodajalec na vrh kepice stisnil tudi nekaj meringe in jo flambiral, kako inovativno! Kaja je svoj sladoled opisala kot svež, kremast ter sočen, in dejala, da resnično popolnoma imitira okus limonine pite.

Sladoled vreden vsakega evra

S Kajo sva iz lokala odšli resnično navdušeni. Sladoledi so naju s svojo polnostjo in svežino resnično navdušili, ker so sestavine domače in organske, pa naju po sladkanju niti ni pekla vest.

Obisk DiMatteo Gelaterie bi resnično priporočala vsakomur, saj boste ne glede na vašo izbirčnost zagotovo našli sladoled, ki vas bo navdušil. Za cene pa sem mnenja, da so tudi kvaliteti primerne. Cena ene kepice je 2,8 evra, če se odločite za dva okusa je 3,2 evra, za tri palačinke pa sva odšteli 3,9 evra.

Ta objava ni plačana ali kako drugače sponzorirana. Gre za kulinarično izkušnjo novinark portala Style.Over.Net, ki se lahko povsem razlikuje od izkušnje nekoga drugega.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close