To je najljubši odtenek šminke Taylor Swift

08. februar 2024

To je najljubši odtenek šminke Taylor Swift

08. februar 2024
Foto: Profimedia

Popularna pevka obožuje rdečo barvo na svojih ustnicah in mi smo raziskali, kateri odtenek je njen najljubši.

V skoraj 20-letni karieri Taylor Swift je rdeča šminka postala njen zaščitni znamk. Prvič je rdečo šminko nosila, ko je leta 2009 pozirala za naslovnico revije Allure. Umetnik ličenja Gucci Westman je Taylorine ustnice prvič v življenju obarval v rdečo in od takrat jih je vzljubila.

“Nikoli ni nosila rdečih ustnic,” je v izjavi leta 2023 za avstralski Elle povedal Westman. Dejal je, da je moral za rdeče ustnice dobiti celo dovoljenje od Taylorine mame Andree. Ekipa Swiftove naj bi namreč dejala, da Taylor ni za rdečo šminko. “Taylor ne nosi rdeče, so rekli, jaz pa sem rekel no, Taylor mora poskusiti rdečo,” je dodal slavni vizažist.

Foto: Instagram @taylorswift

Zakaj Taylor Swift nosi rdečo šminko?

Od omenjenega fotografiranja dalje je Taylor pričela rdečo šminko redno uporabljati. Celo tako pogosta, da je postala njen prepoznavni znak. Rdeča barva ima neizogibno privlačnosti in po besedah predstavnice podjetja Pantone Color Insitute Leatrice Eiseman predstavlja signalno barvo matere narave ter je dinamična barva, ki je ni mogoče prezreti.

Pevka, ki je pred dnevi že četrtič prejela grammyja za album leta, je leta 2010 za ameriško televizijo E! News dejala, da rdeča šminka “resnično pomaga pokazati čustva”.

Leta 2015 je za revijo People razkrila, da uporablja kultno šminko znamke MAC v odtenku Ruby Woo. Prav tako naj bi uporabljala svinčnik za ustnice NARS v barvi Dragon Girl z mat teksturo.

Foto: Profimedia

Kako posnemati njen videz

Slovita vizažistka Pat McGrath, ki je prava umetnica na področju ličil, je leta 2022 na svojem Instagram profilu razkrila vse izdelke, ki jih je na ustnicah pop pevke uporabila pri snemanju za videospot pesmi Bejeweled. “Taylor je najbolj božanska sodelavka in odlična režiserka. Je natančna, temeljita in podrobna. Moj cilj je bil z ličili sporočati njeno edinstveno vizijo,” je McGrathova povedala za angleško izdajo revije Elle.

Takrat je za ličenje uporabila ličila iz svoje blagovne znamke, rdečilo za ustnice Legendary Wear Matte Lipstick v odtenku Elson 4 ter tri različne svinčnike za ustnice PermaGel Ultra Glide, s katerimi je ustvarila prelivajoč ombre videz.

Vsem rdečim odtenkom, ki jih je nosila, je skupno to, da gre za pravo rdečo, ki nima niti oranžnega niti opečnatega podtona, je klasična prava rdeča.

Taylor posega po rdečih šminkah z dolgotrajno obstojnostjo, pri katerih gre za po besedah vizažista Neila Scibellija “polmat ali kremasto, žametno formulo”. Tako je nikoli ne boste videli s šminko s sijočim videzom.

Foto: Profimedia

Kako jo posnemati?

Če želite doseči enak videz, kot ga obožuje Taylor, morate pred nanosom šminke poskrbeti za nego ustnic. Suho in razpokano kožo odstranite s pomočjo pilinga in ustnice izdatno nahranite z vlažilnim balzamom ali kremo, ki vsebuje hranljiva maslo in olja.

Izberite nevtralno rdečo barvo, ki ustreza vašemu tonu, saj po besedah vizažistov vsak lahko najde svojo rdečo. Tiste, ki imate hladni ton polti, boste izbrale odtenek s hladnim podtonom, toplejši odtenki so rezervirani za tiste, ki imate bolj bež, topli podton kože. Prava rdeča vas bo namreč navdala z energijo prave pop zvezdnice in vam dvignila samozavest vredne poziranja na rdečih preprogah.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close