Strokovnjakinja razkriva, zakaj je Martha Stewart pri 81. videti tako dobro

14. februar 2023

Strokovnjakinja razkriva, zakaj je Martha Stewart pri 81. videti tako dobro

14. februar 2023
Foto: Profimedia

Od nege obraza z biseri, do pare in ekstrakcij – kozmetičarka Marthe Stewart deli skrivnosti nege njene kože.

Zdi se, da slavna gospodinja Martha Stewart pri svojih 81. letih živi svoje najboljše življenje – ne glede na to, ali srka koktajl ob bazenu ali pa si za svojo lično obloženo mizo na kos kruha maže kaviar. Samo poglejte njeno mehko, žametno kožo, ki na Instagramu prejema na sto tisoče všečkov.

Sama pravi, da še nikoli ni imela liftinga obraza in da je vse rezultat njene izjemno dodelane nege kože. Zasluge za to lahko pripiše kozmetičnemu salonu Mario Badescu, ki ga je zagnal soimenjak znamke, pokojni romunski kemik in farmacevt, znan po svoji pozornosti do detajlov.

V salonu kožo vedno podvržejo strogi analizi, nato pa nego prilagodijo individualnim potrebam kože stranke. Z mešanico najboljših rastlinskih sestavin so njihovi tretmaji in formule za obraz zasnovani tako, da nahranijo in obnovijo kožo ter ustvarijo brezhibno polt.

To so pravila, ki se jih pri negi kože drži Martha Stewart:

  • Vsak dan na obraz nanese kremo z zaščitnim faktorjem,
  • uporablja prilagojen režim nege kože,
  • na štiri do šest tednov si privošči nego obraza,
  • nego kože prilagaja sezonskim spremembam,
  • posebno pozornost namenja tudi predela vratu, dekolteja in ustnic,
  • pred spanjem z obraza vedno temeljito odstrani ličila.

In kako doseže svoj prepoznaven sijaj?

Kozmetičarka Carmela Barabas razlaga, da v kozmetičnem salonu zanjo izvajajo različne tretmaje, eden od teh je “evropska nega obraza”.

“Vključuje razstrupljevalno paro, ekstrakcijo ter masažo obraza in vratu, ki ji sledi kombinacija prilagojenih mask, zasnovana za izboljšanje videza kože.”

Marthi večkrat naredijo tudi t. i. biserno nego, ki je prepojena z bisernim prahom, bogatim z beljakovinami in minerali ter deluje tako, da spodbuja mehko, sijočo kožo.

Eden od tretmajev je tudi nega z vitaminom C, ki uporablja močne antioksidante za ciljno teksturo in ten kože ter nega Q10 Eye Treatment, ki prebudi utrujene oči in ustvari svetlejšo polt.

To so izdelki, na katere prisega

Eden od izdelkov, ki so vedno v kopalnici Marthe Stewart, so kolagenska maska, ki koži povrne teksturo in elastičnost, zeliščni vlažilni serum, ki kožo navlaži z izvlečkom ginka in ginsenga ter vlažilna krema, oblikovana z natrijevim hialuronatom, ki poskrbi za hidracijo kože.

Ponoči uporablja kremo, bogato s kolagenom in oljem vitamina A, ter pršilo za obraz z alojo, zelišči in rožno vodico, ki poživi izsušeno kožo.

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close