To je trik za okusnejšo skodelico kave!

09. maj 2023

To je trik za okusnejšo skodelico kave!

09. maj 2023
Foto: Unsplash

Sol v kavi morda zveni kot nekaj nelogičnega, toda raziskave pravijo, da ideja ni povsem napačna. 

Na družbenih omrežjih so se pojavili ljudje, ki trdijo, da je kava s ščepcem soli bolj okusna in manj grenka. In če menite, da je to povsem zgrešeno in zgolj še en trend, ki nima smisla, se motite. Na Tajvanu namreč to počnejo že leta, kavo s soljo pa lahko najdemo tudi na menijih v tajvanskih kavarnah po vsem svetu, tudi v Ameriki.

@sidneyraz

i stopped existing for a sec #lifehack#tipsandtricks#coffee#todayilearned

♬ original sound – sidneyraz

Teoriji, da je sol v kavi v resnici tudi zdrava, prikimavajo številni strokovnjaki na področju prehrane in zdravja. Pitje večjih količin kave v našem telesu povzroči pomanjkanje natrija, zato je ščepec soli povsem dobrodošel. 

Številni uporabniki TikToka, ki so “recept” za manj grenko kavo že preizkusili, pravijo, da jim ta za razliko od običajne kave ni povzročila neprijetno pekoče zgage, nekateri pa so celo delili zgodbe iz otroštva, ko so jim stari starši zaupali ta novi stari trik.

Ko si torej pripravljate skodelico kave, lahko v že pripravljeno mešanico kave stresete ščepec kave. V primeru, da kuhate kavo z mleto kavo, lahko storite enako, trik pa naj bi učinkoval celo z že kuhano kavo. Nekateri so sol vključili tudi pri pripravi ledene kave ali pa kavo s karamelnim sirupom spremenili v kavo s sirupom slane karamele. 

Bi preizkusili?

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close