Že lansko leto smo pisali o tem, da je francoska modna hiša Louis Vuitton odprla luksuzno restavracijo na jugu Francije, in sicer v hotelu White 1921, nedaleč od trga Place de Lices, v osrčju Saint-Tropeza.
Ker pa gre za sezonsko restavracijo, je lansko poletje svoja vrata zaprla že 11. septembra, letos pa se znova vrača še v boljši, bolj izpopolnjeni različici.
Če je lani s svojimi dobrotami goste navduševal priznani kuharski chef Mory Sacko, jedilnik pa je ponujal mešanico japonskih, afriških in francoskih sodobih jedi, sta letos na čelu restavracije kar dva kuharska mojstra, in sicer Arnaud Donckele, dobitnik Michelinove zvezdice ter priznan slaščičar Maxime Frédéric.
Gurmansko popotovanje je sestavljeno iz številnih mediteranskih okusov, ki utelešajo sproščenost francoske riviere, na voljo pa so tudi številne sladice, katerim piko na i doda značilen monogram Louis Vuitton.
Posodobljen tudi dizajn restavracije
Če je bila restavracija lani urejena v sredozemskem slogu, s svetlo paleto minimalističnih odtenkov in naravnimi materiali, je letos v ospredju modro-bel vzorec. Motiv, ki se pojavlja tako rekoč povsod, vse od namiznega pribora do blazin, se zgleduje po novi aktualni Louis Vuitton kolekciji, imenovani By the Pool.
Terasa pa še vedno ostaja obdana s kosi iz kolekcije Louis Vuitton Objets Nomades, ki jo sestavljajo viseče lanterne iz usnja, ki ob večeru ustvarjajo prav posebno svetlobo in čudovit ambient.