To so frizure, ki vas bodo postarale

07. februar 2024

To so frizure, ki vas bodo postarale

07. februar 2024
Foto: Instagram @jannid

To so frizure, ki vas bodo postarale

07. februar 2024
Foto: Instagram @jannid

Veliko žensk skrbi, da se jim bodo leta videla na koži. Ne vedo pa, da k temu lahko pripomore tudi napačna oblika frizure.

Ženske skrbijo za svojo kožo v želji po prikrivanju sledi staranja. Pri tem pa pozabljajo, da tudi frizura lahko odigra veliko vlogo pri pomlajevanju. Predstavljamo vam 5 najpogostejših napak, ki jih delamo in si s tem nehote dodajamo leta.

Prekratka frizura

Nick Penna, lastnik frizerskega salona, je za Huffington Post povedal:

“Ne strinjam se z nenapisanim pravilom, da bolj kot ste stari, krajšo frizuro morate imeti. Kratki lasje lahko vizualno postarajo obraz. Pomembnejši od dolžine sta slog in oblika frizure.

Nick zato priporoča stopničasto striženje, ki obrazu daje mehkobo.

Foto: Instagram @clairerose

Predolgi lasje

Po navedbah revije Good Housekeeping, predolgi lasje zaradi teže potegnejo navzdol tudi kožo, kar je neke vrste anti-lifting. Zelo dolgi lasje z ravnimi konicami še bolj poudarijo linije obraza, zato je priporočljiva stopničasta frizura, ki daje videz mehkega in mladostnega obraza.

Pretemna barva

Temni lasje na svetlo polt vas bodo postarali za kar nekaj let. Poleg tega pa “vržejo” senco na vaše gubice, zaradi česar so bolj opazne.

Foto: Instagram @juliesfi

Presvetli lasje

Če je barva las presvetla, potem lahko daje vtis bledičnosti. Veliko žensk pogosto stori to napako in se pobarva preveč na “blond”. Znano je, da naša koža z leti izgublja barvo in zaradi tega bi se morali odločati za toplejše odtenke.

Poškodovane konice

Tako kot koža tudi lasje z leti izgubljajo sposobnost zadrževanja vlage, to pa vodi do suhih in poškodovanih lasnih konic. Da bi lase ohranili mladostne, je pomembno, da jim tedensko privoščite masko in ko opazite zlomljene konice, obiščete frizerja.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close