To so modeli očal, ki bodo letos najbolj priljubljeni!

10. april 2023

To so modeli očal, ki bodo letos najbolj priljubljeni!

10. april 2023
Foto: Instagram @nessnlx

Za tiste z okvaro vida so očala najpomembnejši modni dodatek.

Vsako jutro si namreč lahko izberejo druga oblačila, popestrijo mejkap, spremenijo frizuro … toda očala ostajajo ista. Običajno jih celo nosimo več let, zaradi česar se nam lahko zdi, da se sploh ne spreminjamo, vedno izgledamo bolj ali manj enako.

Če je 2023 leto, ko boste menjavali očala, potem preverite, katerih pet oblik in barv je trenutno najbolj popularnih.

“Žičnata” očala

Če še niste pomislili na tanka “žičnata” očala – niste še prepozni. Takšen stil je zelo priljubljen tako med znanimi kot tudi med običajnimi smrtniki, saj zagotavlja zelo minimalističen in klasičen videz.

Foto: Instagram @hannahrosalewislopes

Okrogli okvirji

Zdi se, da so se vrnila očala v stilu Johna Lennona in Harryja Potterja. V primeru, da ste med bolj drznimi, si lahko privoščite tudi barvne okvirje in tako popestrite svoj videz.

Foto: Instagram @eyecatchonline

Prozorni okvirji

Še en tip okvirjev v stilu minimalizma, ki je priljubljen tudi pri Emily Ratajkowski. Ne bojte se eksperimentirati z mejkapom, saj prozorni okvirji omogočajo, da so vaše oči v središču.

Foto: Instagram @jessicahazemua

Ozki “cat-eye” okvirji

Ozki okvirji so velik hit predvsem pri sončnih očalih, selijo pa se tudi na korekcijska očala z dioptrijo (ali brez, če ste eni izmed tistih, ki očala res nosijo zgolj kot modni dodatek). Še posebej priljubljena bodo očala z obliko mačjih oči. 

Foto: Instagram @instylemagazine

Močni in drzni okvirji

Foto: Instagram @hannahrosalewislopes

Še en trend, ki vrača: debelejši in barvni okvirji. Bella Hadid jih nosi v rdeči barvi, igralec Sebastian Stan v vijolični, seznam se nadaljuje. Gre za tip okvirja, ki zares izstopa in deluje kot središčni kos, kadar so naša oblačila v črni barvi ali pa se ujemajo z našimi oblačili.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close