To so štiri najlepše torbice vseh časov!

20. oktober 2022

To so štiri najlepše torbice vseh časov!

20. oktober 2022
Foto: Instagram

Imate katero izmed njih?

Najbolj priljubljene torbice vseh časov so pravi simbol razkošja in aristokracije. Narejene so iz vrhunskega usnja, najfinejših vezenin in so ročno izdelane. Med najbolj priljubljenimi zagotovo izstopa torbica, imenovana Birkin, sledijo pa ji še trije drugi modeli. 

La Maison Hermès predstavlja najvišjo kakovost in pravo mojstrstvo med znamkami torbic. Leta 1837 je Thierry Hermès v Parizu odprl trgovino oziroma delavnico za konjska sedla, ki so bila znana po neverjetni vzdržljivosti, pa tudi po tem, da so bila prava tehnična mojstrovina.

Hermès je leta 1867 zanje prejel tudi nagrado na svetovni razstavi v Parizu. Nekaj desetletij kasneje je začel prodajati tudi manjše usnjene izdelke, v Kanadi pa je odkril tudi izum švedsko-ameriškega izumitelja – zadrgo. Sledila je izdelava torbic, ki so še danes med najbolj priljubljenimi torbicami, zaradi brezčasnega dizajna pa jih lahko nosite tudi desetletja. 

Hermès torbice obdaja posebna avra, pravijo, in so verjetno med najbolj znanimi torbicam na svetu. To so štiri najlepše:

Birkin torbica

Foto: Instagram

Torbica Birkin je ena najbolj znanih Hermèsovih izdelkov in klasika, ki bo verjetno vedno ostala v modi. Nastala je kot rezultat naključnega srečanja: Jean-Louis Dumas-Hermès je leta 1984 na letalu srečal igralko Jane Birkin in nato po njej poimenoval torbico, ki jo je oblikoval več let.

Birkin je takrat rekla, da je ročno narejena torbica naravnost popolna, danes pa velja za klasično torbico, za katero je vsekakor treba varčevati. Leta 2017 so pri londonski dražbeni hiši Christie’s na dražbi v Hong Kongu prodali model torbice Birkin iz bele krokodilje kože za približno 377 tisoč dolarjev, s tem pa so podrli ceno za najdražjo prodano torbo. 

Kelly torbica

Hermèsova Kelly torbico lahko nosite celo življenje. Dizajn zanjo je bil ustvarjen leta 1930, zanjo pa je značilna trapezoidna oblika, geometrijski pregib, ročaj in trda podlaga, ki jo podpirajo štirje kovinski gumbi.

Model je še danes eden najbolj iskanih torbic, zahvaljujoč fotografiji iz leta 1956 – Grace Kelly, holivudska igralka, ki je postala princesa, je svojo torbico Hermès a courroies držala pred trebuhom, da bi skrila svoj nosečniški trebuh. 

Foto: Instagram

Constance

Constance je torba, ki še danes izgleda tako moderno, da bi pomislili, da je bila oblikovana včeraj, ne pa leta 1959. Njen brezčasen dizajn odlikujejo elegantne, minimalistične linije, dolg naramni pas in podolgovata zaponka s črko H, ki jo je ustvarila Hermèsova oblikovalka Catherine Chaillet.

Ta je znak oblikovala med svojo nosečnostjo, torbica pa je prišla na prodajne police na isti dan, kot se je rodila njena hčerka. Tako torbica kot tudi hči oblikovalke sta dobili enako ime: Constance.

Foto: Instagram

Pravijo, da je torbica tako brezčasna, da jo lahko nosita tako mati kot hči, med navdušenkami nad torbico Constance pa je bila tudi nekdanja ameriška prva dama Jacky Kennedy

Picotin

V primerjavi s prejšnjimi torbicami, je Picotin najmlajši model – luč sveta je namreč ugledala leta 1992. Vizualno je takoj izstopala, saj je precej drugačna od svojih predhodnic. Imenujejo jo tudi “bucket bag”, navdih zanjo pa so Hermèsovi oblikovalci dobili pri koritih za konje.

Foto: Instagram

Torbica je zelo minimalistična, toda obenem posebna – narejena je iz kombinacije nepodloženega in nestrukturiranega usnja, zahvaljujoč manjši zaponki, detajlom in širokemu dnu s kovinskimi nogami pa stoji pokonci, tudi ko jo odložite.

Prispevek je bil prvotno objavljen na miss7.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close