Toliko svoje služabnike plačujeta Beyonce in Jay-Z!

22. julij 2023

Toliko svoje služabnike plačujeta Beyonce in Jay-Z!

22. julij 2023
Foto: Profimedia

Toliko svoje služabnike plačujeta Beyonce in Jay-Z!

22. julij 2023
Foto: Profimedia

Jay Z in Beyonce sta pred kratkim kupila veličasten dvorec za 200 milijonov dolarjev. A to je le izhodiščna cena. Za njegovo vzdrževanje namreč potrebujejo celo vojsko osebja. Kakšne so njihove plače?

Nismo bili presenečeni, ko smo izvedeli, da sta Jay-Z in Beyonce kupila najdražji dvorec v Kaliforniji. Saj vendarle veljata za enega najbolj mogočnih parov v Hollywoodu. Za vilo sta odštela vrtoglavih 200 milijonov dolarjev (kar je 185 milijonov evrov) in menda dosegla zelo dober posel (hiša je prvotno stala 295 milijonov dolarjev). Po poročanju TMZ je to najdražji dom, ki je bil kdaj koli prodan v ameriški zvezni državi Kalifornija.

Ogromna moderna vila obsega kar 3.700 kvadratnih metrov, ima podezmno garažo, bazen, vroči vrelec in seveda nešteto sob. Kdo jih čisti? Kdo vsak dan pripravlja kosilo v prostornih kuhinjah? Za vsem tem stoji cela vojska služabnikov, ki jih seveda Beyonce in Jay-Z bajno plačujeta.

Foto: Profimedia

Heritage Estate Management, agencija za zaposlovanje in upravljanje gospodinjstev, pravi, da ohranjanje ogromnih hiš v neokrnjenem stanju zahteva veliko dela in veliko osebja, ki to delo opravi.

Oseba, ki skrbi za red in organizacijo v hiši, lahko zasluži od 30 do 35 dolarjev na uro, kuharica od 50 do 100 dolarjev na uro, strežaji in varuške pa lahko zaslužijo vrtoglavih 100.000 dolarjev na leto, pojasnjuje Jenny Greenwood Huber, ustanoviteljica in lastnica agencije.

Foto: Profimedia

Dom Beyonce in Jay-Z-ja obsega osupljivih 30.000 kvadratnih metrov, kar absolutno zahteva veliko osebja. Huber je ocenil, da bi tako velik dom potreboval vsaj deset služkinj, vrtnarje s polnim delovnim časom, tri kuharje, številne strežaje in šoferje, po potrebi pa tudi učitelje in varuške.

Če bi vse zneske sešteli, osebju 20 ljudi plačata 5000 dolarjev na dan oziroma 1,8 milijona dolarjev na leto. Ni malo, kajne?

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close