Trendi božičnih dekoracij, ki bodo prevladovali letos

29. november 2023

Trendi božičnih dekoracij, ki bodo prevladovali letos

29. november 2023
Foto: Pexels

December je le še korak stran, zato je čas, da se posvetimo božičnim dekoracijam, saj si brez njih ne predstavljam magičnosti božiča in praznikov.

Kakšne kreacije in barve so letos v trendu? Metka Sporiš iz Sanjskega šopka ima nekaj namigov in nasvetov, kako letos svoj dom spremeniti v prazvo božično pravljico.

Minimalistični dizajni

Božič je čudovit praznik, ki bi ga morali preživeti obkroženi z družino in najljubšimi ljudmi, a v zadnjem času je december poln nepotrebnih dogodkov, nakupovanja daril in predvsem nenehnega hitenja. “Zato bodo letos vsaj pri dekoracij v ospredju bolj minimalistični dizajni, umirjeni, takšni ki bodo poskrbeli, da bo vaš december malenkost bolj umirjen in počasen,” pravi Metka.

Foto: Pexels

Trajnostni pristop

Ko pride do praznikov kar hitro pozabimo na trajnostni način življenja. Metka ob tem svetuje, da izberete suhi adventni venček ali venček za na vrata, ali pa suhi šopek, ki bo ostal svež in trajnosten tudi po koncu prazničnega decembra.

“Darila zavijte v že uporabljen papir, ali pa jih okrasite s posušenim sadjem, ga položite v steklen kozarec za ponovno uporabo ali pa zavijte v lepši časopisni papir. Za na smrečico pa Izberite lesene ali trajnostno izdelane okraske iz recikliranih materialov,” dodaja.

Foto: Pexels

Bela in zlata

Letos bosta v ospredju bela in zlata barva, ki skupaj tvorita prav poseben praznični občutek in vzdušje elegance. Bela barva bo ustvarila občutek prostornosti in čistoče, v kombinaciji z zlatom pa boste ustvarili prefinjen kontrast. Dodajte zlate svečnike, okrasne trakove ali majhne zvezdice, ki bodo prostoru dodali toplino in sijaj.

Belo in zlato lahko kombinirate tudi z ostalimi klasičnimi božičnimi barvami – rdečo, zeleno in modro.

Preprostost in eleganca

Z minimalističnim slogom in kombinacijo bele ter zlate barve boste v svojem domu ustvarili preprostost in eleganco. Z dekoracijo čim manj komplicirajte, ker manj je več. Vzemite si čas za pomembne stvari, ki vam bodo prinesle občutek miru in veselja.

Foto: Sanjski šopek

Adventni venček

Metka verjame, da je adventni venček obvezna “sestavina” vsake božične in praznične dekoracije. “Spremlja nas pri vseh druženjih, pri soju sveč, ki jih prižigamo vsako nedeljo, se svet umiri, mi pa lahko zares začutimo sporočilo adventnega časa.”

Vodič po adventnih venčkih je Metka za nas pripravila že lani, več idej najdete TUKAJ.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close