Tudi vi obžalujete svoj poročni dan?

03. januar 2023

Tudi vi obžalujete svoj poročni dan?

03. januar 2023
Foto: Unsplash

Od predragih poročnih čevljev do tega, da so premalo jedli. 

Poroka je velik dogodek, ne samo zato, ker se s tem zavežete drugi osebi, temveč tudi, ker je takšen dogodek precej drag. Načrtovalci porok pri Bridebooku pravijo, da so britanski pari v povprečju v letu 2021 za poroko namenili štiriindvajset tisoč funtov, kar je dobrih sedemindvajset tisoč evrov. 

Pri takšnih vsotah bi si res želeli, da je dogodek popoln in da ničesar ne obžalujemo, toda na žalost se vedno najdejo določena obžalovanja. Teh je celo tako veliko, da novopečene neveste na TikToku delijo svoje napake s poročnega dne, da bi s tem pomagale tistim, ki poroko še načrtujejo. Na TikToku lahko pod frazo “wedding regrets” (poročna obžalovanja) najdemo videe, ki imajo skupno več kot 82 milijonov ogledov. 

Če se torej nameravate v prihodnjem letu poročiti, premislite o naslednjih elementih poroke, ki so jih številne neveste kasneje obžalovale. 

Nakup dizajnerskih čevljev

Čevlji, ki stanejo 1500 evrov, so zagotovo nepotrebni, menijo številne neveste. Pogosto čevlji sploh niso vidni in prav nič ne bi bilo čudno, če bi na svoj poročni dan nosile čevlje brez pet ali celo superge. 

@rendagrella Some things to think about when planning your wedding✨ @AMINA MUADDI i need a refund😅 #weddingregrets #weddingwardrobe #weddingshoes #weddingplanning #greenscreen ♬ original sound – Renata | Midsize Fashion

Medeni tedni takoj po poroki

Čeprav se zdi romantično in na papirju perfektno, da direktno s poroke ali pa takoj naslednji dan odidemo na medene tedne, pa številne uporabnice TikToka pravijo, da to odločitev obžalujejo. Še posebej zato, ker se številni dan po velikem dnevu in veliki noči zbudijo povsem zmačkani.

Foto kabine in polaroidne kamere

V zadnjih letih je na družabnih omrežjih bilo mogoče videti številne poroke, kjer sta mladoporočenca organizirala foto kabine ali pa je vsak gost dobil polaroidno ali drugo kamero, s katero je lahko posnel nekaj slik.

@nicolepellegrin0 worth it trust me. #weddingtiktok #weddingphotobooth #photobooth ♬ In the Mood (Instrumental Version) – Instrumental Big Band Orchestra & Big Band Sounds & 1940s Music

Toda v zadnjem času se javljajo neveste, ki pravijo, da je takšna naložba precej nepotrebna, saj gostje niso pokazali interesa za kabine in polaroidne slike ali pa te niso izgledali tako, kot so si želeli.

Kdaj naj ženin prvič vidi nevesto?

Tradicionalno naj bi ženin prvič zagledal svojo nevesto, ko se ta sprehodi do oltarja. Če bi se videla prej, naj bi to prineslo nesrečo, toda danes številni organizirajo ta “prvi pogled” še pred poroko. Ženin in nevesta imata tako nekaj zasebnosti, nekaj miru, fotograf pa lahko v miru naredi nekaj fotografij. 

Foto: Unsplash

Ena izmed uporabnic TikToka pravi, da je to eno njenih največjih obžalovanj. “Nisem upoštevala nasvetov s TikToka, moje poročne načrtovalke, fotografa in prijateljev, nisem jih poslušala, ko so rekli ‘moraš narediti prvi pogled’. Bila sem trdno prepričana, da želim, da se moj mož resnično pristno odzove, ko me zagleda, ko se sprehodim do oltarja,” je v videu povedala Lovely Lee

Dodala je, da si je želela videti moža, ki ob pogledu nanjo zajokal in želela si je to videti pred oltarjem. Toda oči njenega moža, ki le redko joka, so ostale suhe in Lee pravi, da je bila njena odločitev neumna. Dodala je, da se jima je tako mudilo narediti nekaj skupnih slik, namesto da bi to v miru storila pred samo ceremonijo. 

Prvi ples

poroka
Foto: Unsplash

Obžalovanja glede prvega plesa so različna. Nekatere neveste si želijo, da bi za sprejem in plesni del oblekle drugo obleko, druge si želijo, da bi več časa namenile pripravam na ples ali vstopu na plesišče, nekatere pa si želijo, da prvega plesa ne bi odplesale pred gosti, temveč zasebno, na samem s svojim ženinom. Takšen ples bi bil bolj intimen in za številne tudi manj neroden. 

Pozdravljanje vseh gostov

Katie pravi, da najbolj obžaluje dejstvo, da se ni sprehodila po prostoru, stopila do vsake mize in pozdravila vsakega gosta. 

“Naslednji dan mi je dobesedno zlomilo srce, ko sem pomislila na desetine ljudi, ki jih nisem niti pozdravila, čeprav sem bila tako navdušena, da bodo na moji poroki.”

Katie (@brunetteinblush)

Premalo časa namenjenega hrani

Britanka Isla Rose Potkins pa pravi, da obžaluje dejstvo, da ni pojedla dovolj hrane, ki jo je sama izbrala. 

Isla Rose Potkins. (Foto: Instagram)

Čeprav so poročna obžalovanja nekaj običajnega in je težko doseči idealen “popoln dan”, pa se lahko z nasveti in izkušnjami drugih nevest izognemo večjim obžalovanjem ali pa zgolj razmislimo, česa si na svoj poročni dan res želimo.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close