V Ljubljani je zaživel dom dobrega počutja Smove

03. marec 2022

V Ljubljani je zaživel dom dobrega počutja Smove

03. marec 2022

Za obisk pilatesa, slikarske delavnice, lepotnega tretmaja in svetovanja o zdravi prehrani, se vam ne bo več treba voziti na štiri različne konce. Smove vse to združuje pod eno streho.

Smove je prostor, kjer se posvetiš sebi. Je urbano zavetje, kjer delaš na osebni rasti in vadiš v okrilju urbanega vrveža. To je prostor, kjer širiš svoj krog ljudi, se pogovoriš o osebnih dilemah in ob kozarcu vina prvič slikaš na platno ali poslušaš zanimiva predavanja.

Dom dobrega počutja sta zasnovali Nives Orešnik, po izobrazbi akademska slikarka, sicer pa usposobljena za osebno trenerstvo in prehransko svetovanje ter Petra Kordiš, magistra antropologije, ki se je tekom magistrskega študija izobraževala še v smeri sistemske psihoterapije. Nives bo poskrbela za vaše fizično, Petra pa za psihično zdravje.

Foto: Saša Despot

Ideja je nastajala štiri leta

Ideja o urbanem domu je nastala že pred štirimi leti med klepetom ob pijači in pici. “Nikjer nisva zasledili takšnega celostnega koncepta. Imamo velnes, imamo šport, prehransko svetovanje, osebno trenerstvo, … redkokje pa človek dobi vse to na enem mestu,” razlaga Nives. Zato sta želeli ustvariti prostor, ki vse te dejavnosti združuje, ljudje pa na ta način prihranijo čas in denar, saj ne izgubljajo časa z vožnjo na različne lokacije.

“Verjameva, da so ljudje po koncu pandemije željni ponovnega druženja, naveličani so online vadb in predavanj preko Zooma,” razlagata in dodata, da je pri njih v ospredju posameznik. Vadbe bodo zato prilagojene za maksimalno šest ljudi, na voljo pa bodo tudi individualne ure. “Vsak, ki stopi skozi naša vrata, se mu čas ustavi. Tukaj se res posvetimo samo njemu.” Njuna želja je, da ljudje najdejo čas zase in dajo svoje počutje na prvo mesto.

Foto: .raw agency

Marec bo posvečen ženskam

V urbanem domu Smove pripravljata delavnice in predavanja pod vodstvom strokovnjakov ter dogodke, ki so namenjeni druženju, povezovanju in širjenju socialnih mrež. V mesecu marcu se bosta posvetili ženskosti. “Od 11. do 19. marca bomo organizirali fotografiranje, kjer bodo lahko ženske na želeno temo s fotografinjo ustvarile estetske fotografije. V soboto, 19. marca, bo na sporedu slikanje na platno in druženje od kozarcu vina, torki in četrtki zjutraj pa so v tem mesecu rezervirani za jogo in pilates.”

Konec meseca bo Smove odprl vrata vsem mamicam in tistim, ki si to želijo postati. Organizirali bodo različne vadbe in delavnice, kjer bodo lahko mamice ustvarjale skupaj s svojimi otroki. Spomnili so se tudi na tiste, ki so doživele splav in se zaradi tega soočajo s čustveno stisko. Za njih se bo oblikovala podporna skupina, katere cilj je ustvariti varen prostor, kjer lahko ženske delijo svojo izkušnjo z drugimi ženskami.

“Vsak mesec bo nekaj novega,” obljubljata Nives in Petra in vabita vse, ki se jima želijo pridružiti, da na njuni spletni strani pustijo svoj e-mail naslov in prejmejo program za tekoči mesec.

Foto: .raw agency

Dom dobrih idej

Smove je namenjen tudi “co-workingu”. Za nekaj ur ali za cel dan lahko tam najamete stol in namesto iz svojega doma delate iz “doma dobrih idej”, obkroženi z drugimi kreativnimi ljudmi. “Na tak način lahko z drugimi deliš kreativne ideje, širiš svoj krog ljudi, se razvijaš in spoznaš področja, ki so ti tuja,” razlagata dekleti in tistim, ki se odločijo za delo pri njih, ponujata še jutranjo jogo ali pilates. “Zjutraj prideš sem, malo potelovadiš, nato pa sedeš za mizo in nadaljuješ z delom za svojim računalnikom.”

Investicija v dobro počutje

Smove je namenjen vsem, ki ne bi radi spremenili svojega telesa, ampak odnos, ki ga imajo do sebe in svojega telesa. Vsak član bo deležen brezplačnega svetovanja, na katerem bodo skupaj sestavili optimalen paket, ki jim bo prinesel najboljši rezultat.

Foto: Saša Despot

Sistem članarin, ki se gibljejo od 35 do 130 evrov, bo članom omogočal, da to vsoto porabijo za katerokoli storitev.

“Želiva, da se znajo poslušati in se sproti odločijo, kaj v nekem trenutku oz. obdobju zares potrebujejo. Z nakupom mesečne članarine določijo znesek, ki ga bodo ta mesec investirali v svoje dobro počutje. Ali je to vadba, sprostitev z maderoterapijo ali likovna delavnica,” zaključujeta in vabita vse, ki si želijo ustvariti najboljšo različico samih sebe, da se jima pridružijo.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close