V Mariboru se obeta ekskluzivni modni dogodek

14. september 2023

V Mariboru se obeta ekskluzivni modni dogodek

14. september 2023
Foto: DH Fashion

Priljubljeni modni oblikovalec David Hojnik, ki ustvarja pod znamko DH Fashion, 30. septembra pripravlja svoj šesti samostojni show, prepleten z modo, glasbo, plesom in vizualnimi efekti.

Znamka DH Fashion letos praznuje okroglo, deseto obletnico in v ta namen bo David v središču Maribora pripravil pravi modni spektakel s 40 modeli in nastopajočimi, ki ga še dolgo ne bomo pozabili.

“Tokrat gremo v popolnoma nov ambient, drugačen, poseben, ki bo že sam po sebi spektakularen, zato smo se odločili, da končna lokacija čim dlje ostane skrita, skrivnostna,”

razlaga David in doda, da bodo obiskovalci deležni tudi vrhunske tehnične nadgradnje in impresivne scenografije. “Tako bomo ustvarili popolno kuliso za predstavitev nove kolekcije, ki bo prav tako nekoliko drugačna, kot smo jih morda vajeni izpod mojih rok, pa vendar s prepoznavnim DH podpisom.”

Foto: Nino Verdnik

Za Davidom je sicer že šest odmevnih modnih revij, ki se lahko postavijo ob bok najbolj ekstravagantnim dogodkom iz tujine. Kako kaj takega sploh preseči?

“To se tudi sam zmeraj vprašam, ampak vedno obstajajo možnosti za nadgradnjo,” razlaga David in doda, da si želi ustvariti spektakel, celovečerno doživetje.

“Manjka družabnih dogodkov na visokem nivoju, promenade kjer je dobrodošel vsak, ki ga zanima moda, estetika ali zgolj druženje v imenitni atmosferi in v najboljši garderobi. Če pa lahko ob tem proslavimo še prvih 10 let ustvarjanja, bo pa torta ob koncu še toliko slajša.”

Foto: Nino Verdnik

In tak odmeven dogodek seveda zahteva en kup priprav. Te so se začele že dobro leto nazaj. “Lahko rečem, da gre za največji samostojni modni projekt pri nas in komaj čakam, da vam ga lahko predstavimo.”

Vsekakor je zdaj, po desetih letih izkušenj, kaj takega veliko lažje organizirati kot na začetku, ko mu je še obleke pomagala šivati babica.

“Ko pogledam nazaj, čutim največji ponos ob misli na majhnega fanta, ki je risal obleke, sanjal o velikih in lepih izložbah, o čudovitih kostumih na velikih odrih … Ta fant je sedaj odrasel in živi svoje sanje bolj polno, kot si jih je lahko kadarkoli zamišljal.”

Foto: Nino Verdnik

Kot najbolj posebna kreacija, ki jo je ustvaril v teh desetih letih se mu je v spomin vtisnila obleka Lee Sirk, ki jo je leta 2018 nosila na evrovizijskem odru.

“Najbolj ‘pomembna’ pa zagotovo prva izpostavljena obleka za Majo Keuc na Emi leta 2014, mala bleščeča obleka s kapuco.”

Od takrat do danes je oblekel že mnoge znane Slovenke, med drugim Nušo Derendo, Evo Boto, Gajo Prestor, Ilko Štuhec, dekleta iz skupine Bepop in še mnoge druge. S čem bo navdušil tokrat, boste izvedeli 30. septembra v Mariboru, vstopnice za dogodek pa že lahko kupite TUKAJ.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close