V seriji Nasledstvo spet omenili Slovenijo - tokrat na malce lepši način

17. maj 2023

V seriji Nasledstvo spet omenili Slovenijo - tokrat na malce lepši način

17. maj 2023
Foto: IMDb

Slovenija je spet našla svoje mesto v izjemno priljubljeni seriji Nasledstvo.

V zadnjih dveh predvajanih epizodah serije Nasledstvo smo lahko zasledili omembo Slovenije, prvič v nekoliko porogljivem smislu, drugič pa v malce bolj laskavem.

Gre za sedmo in osmo epizodo te izjemno priljubljene serije, ki se osredotočata na ameriške predsedniške volitve, pri katerih za predsednika kandidira eden od bratov, Connor (Alan Ruck). Ker mu ankete ne kažejo dobro, ga skuša Roman (Kieran Culkin) prepričati, da izstopi iz tekme, da bi njegovih potencialnih nekaj odstotkov šlo republikanskemu kandidatu, ki ga podpira njihov družinski konservativni medijski konglomerat ATN.

Roman ga poskuša podkupiti z veleposlaniškim položajem v Somaliji, a Connorja bolj zanima Evropa, natančneje Berlin. Vendar ima Roman drugačno idejo: “Hm … morda bi bili pripravljeni ponuditi Slovenijo ali Slovaško,” mu pove, pri čemer mu Connor nameni začuden pogled in odvrne: “”Mislim, da bom rekel ne ‘Slo-jem’.”

Foto: Profimedia

Odkrit velik plus Slovenije

A že v naslednji, osmi epizodi ima Connor z ženo Willo (Justine Lupe) boljši odnos do Slovenije. Ko mu namreč kaže, da bo na volitvah pogorel na celi črti, začne vseeno razmišljati o Sloveniji. “Slovenija, Willa?” Willa je malce skeptična zaradi odločitve, a nato doda: “Dunaj za kosilo, Benetke za večerjo,” Connor pa jo dopolni: “Dubrovnik za zajtrk.”

Nenadoma se nam zazdi, da včasih ne izkoristimo celotnega potenciala, ki ga ima Slovenija zaradi svoje majhnosti in lege.

Morda pa se bosta na koncu le odločila za našo malo državico? To bomo izvedeli v naslednjih dveh epizodah, potem pa se bo serija dokončno zaključila. Od občinstva se bo poslovila po štirih sezonah. Serijo Nasledstvo lahko gledate na HBO in HBO Max.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close