Viralna čokoladna torta brez glutena, narejena iz dveh sestavin

06. februar 2024

Viralna čokoladna torta brez glutena, narejena iz dveh sestavin

06. februar 2024
Foto: Instagram @waytohealthkitchen

Viralna čokoladna torta brez glutena, narejena iz dveh sestavin

06. februar 2024
Foto: Pexels

Ne le, da je narejena iz samo dveh sestavin, ampak je veganska, brez glutena in brez dodatnega sladkorja. Čas priprave pa je krajši od listanja po meniju sladic v kateri od bolj razkošnih slaščičarn. Okus? Božanski!

Kadar se vam zahoče nekaj sladkega in nimate časa, se lahko posladkate s to enostavno sladico, ob kateri ne boste imeli slabe vesti. Verjeli ali ne, narejena je le iz dveh sestavin, jabolk in čokolade.

Sestavini:

  • 4 jabolka (bolj sladka)
  • 300g čokolade

Priprava:

  1. Jabolka olupite in jih narežite na krhlje.
  2. Kuhajte 15 minut ali dokler se ne zmehčajo. Da bodo še bolj sladka, lahko cela jabolka najprej pečete pri 200 stopinjah Celzija približno 30 minut in jih nato pretlačite.
  3. Nad paro stopite čokolado in jo primešajte jabolkom v mešalniku ali kuhinjskem robotu.
  4. Maso vlijte v model za torto in postavite v hladilnik čez noč oz. zamrzovalnik za nekaj ur.

Izberete lahko čokolado po želji, tudi takšno, ki vsebuje lešnike ali druge oreščke, lahko pa jih pred peko potrosite po vrhu torte. Čokolado lahko prilagodite glede na sladkost jabolk, če so bolj kisla dodajte slajšo čokolado, če so jabolka dovolj sladka, pa izberite čokolado z višjim odstotkom kakava. K torti se odlično prileže sladka stepena smetana ali pa kakšna sadna omaka.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close