Willa Smitha po Oskarjih "tepe" še žena

20. april 2022

Willa Smitha po Oskarjih "tepe" še žena

20. april 2022
Foto: Profimedia

Poteza Willa Smitha, kateri smo bili priča skoraj vsi, odmeva še tedne po Oskarjih. A kdo je pravzaprav tu žrtev? Chris, Jada ali Will?

Pred več kot tremi tedni so podelitve oskarjev odmevale po medijih. A ne zaradi običajnih razlogov. Zagotovo smo na tej točki že vsi slišali, da je Will Smith udaril Chrisa Rocka, po tem, ko je ta povedal šalo na račun Willove soproge Jade Pinkett Smith.

Chris Rock je med podelitvijo Oskarjev Jadi rekel, da se veseli filma G.I. Jane 2, kar je letelo na njeno golo glavo. A Jada se trenutno bojuje z alopecijo – boleznijo, ki povzroča izgubo las. Šala pa se je Willu zdela tako neokusna, da je odkorakal na oder in Chrisu prisolil klofuto. Ko se je vrnil na svoj sedež, je Rocku še zabrusil, naj ne izgovarja imena njegove žene.

“Nasilja ne podpiramo”

Na napad so se odzvali mnogi zvezdniki in mediji. Amy Schumer je povedala, da jo je napad travmatiziral, Zoe Kravitz je na Instagramu objavila sliko svoje obleke in dodala, da “na Oskarjih sedaj očitno tepemo ljudi.” Mnogi so torej o dogodku imeli veliko za povedati.

Tudi Ameriška filmska akademija, ki organizira Oskarje, se je odzvala. Najprej s tvitom: “Ne podpiramo nasilja v nikakršni obliki,” nato pa so Willu prepovedali udeležitev Oskarjev za kar 10 let.

Sicer je lepo videti posledice nasilnih dejanj, a v občinstvu Oskarjev še vedno sedijo mnogi zvezdniki, ki so bili obtoženi veliko hujših stvari, brez posledic. In ne le to, ob vseh novicah, ki preplavljajo splet od dogodka se zdi, da Will sploh ni ravnal po svoji volji.

Odkrito o vsem

Družina Smith že nekaj let odkrito govori o vseh svojih vzponih in padcih. Jada je javno priznala, da je Willa že večkrat prevarala, zapletla pa se je tudi z veliko mlajšim prijateljem svojega sina. In kot da to ni dovolj, je o podrobnostih svoje afere javno govorila na podcastu Red Table Talk, medtem ko je soprog Will sedel zraven in poslušal.

In ker javni pogovori o aferi niso dovolj, je Jada po Willovi potezi še javno delila, da se v resnici sploh ni želela poročiti z njim. Prav tako pa njegovo potezo javno obsodila in povedala, da je “Will pretiraval. Ne potrebujem zaščite.”

Foto: Profimedia

Kaj to naredi človeku? Mar ni nesramno, da se mož javno izpostavi in prejme kazen, da zavaruje tvojo čast, ti pa javno poveš, da je bil zakon z njim praktično kazen? Ter da njegovo potezo obsojaš? In kaj človeku naredi, da mesece poslušaš o aferi svoje žene z 20 let mlajšim moškim?

Mnogi trdijo, da je Jada vse, česar si od žene ne želiš. In na tej točki se težko ne strinjamo.

Will izgublja poslovne priložnosti, pogodbe, denar in konec koncev tudi čas, ker je branil svojo ženo. In ko je čas, da mu ta vrne uslugo, mu je raje javno obrnila hrbet. Menim, da mora tudi ljubezen včasih biti pogojna in Will prenaša preveč.

Redko se govori o moških kot žrtvah manipulativnih in čustveno nasilnih razmerij, a če stopimo korak stran, se na trenutke njuno razmerje zdi ravno to. Jada s svojimi javnimi izjavami in pogovori daje vedeti, da njune intime in zasebnosti ne spoštuje več, Will pa pri tem nima več izbire. In tudi na plan curljajo posnetki, kjer Will Jado prosi, naj ga ne snema, na katerih se vidi, da je občutno izčrpan. Kaj ni to znak nezdravega razmerja?

Je Willu kdo sploh ponudil pomoč?

Predvsem se sprašujem, če je Willu po odmevnem incidentu s Chrisom kdo ponudil pomoč. Ekstremne in nekarakteristične poteze so namreč velikokrat znak velike stiske. Kako vemo, da se Will ni počutil dolžnega to storiti? Tako kot mnogim ženskam ponudimo psihološko pomoč in jih prepričujemo, naj izstopijo iz toksičnih razmerjih, bi to morali ponuditi tudi moškim.

Zvezdništvo je popolnoma drugačen način življenja in dojemanja stvari, a če bi moj partner svetu povedal, da je bil prisiljen se poročiti z menoj, po tem ko bi me vrgli iz Oskarjev za 10 let, bi se ločitveni papirji že zdavnaj spisali.

Kolumne izražajo stališča avtorjev in ne nujno tudi uredništva Style.Over.Net.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close