Z Magnificom se danes začenja 30. Festival Lent!

24. junij 2022

Z Magnificom se danes začenja 30. Festival Lent!

24. junij 2022
Foto: Festival Lent

Osrednje prizorišče bo na Trgu Leona Štuklja, kjer bo danes nastopil Magnifico.

Od 24. junija do 2. julija je na programu kopica različnih dogodkov vseh žanrov in za vse generacije. Poleg stalnih gostov, kot so Magnifico, Bajaga in Vlado Kreslin, letos med drugim napovedujejo nastop zasedbe Laibach, Vlatka Stefanovskega s 40-članskim folklornim ansamblom Tanec ter koncert Rock opera v interpretaciji orkestra in zbora Srbskega narodnega gledališča ter Big banda iz Novega Sada.

Folkart bo gostil folklorne skupine iz Argentine, Brazilije, Čila, Filipinov, Španije, Poljske in Slovenije. Za družine pripravljajo pestro dogajanje v Artkampu ob prenovljeni promenadi v Mestnem parku, na Glavnem trgu pa bo mimoidoče zabavalo ulično gledališče Ana Desetnica. Vetrinjski dvor je rezerviran za stand up-e in komedije.

Foto: Festival Lent

“Prepričan sem, da vsi, ki mestu želimo dobro, vemo: le, če bomo Mariborčani redno obiskovali koncerte, gledališke in plesne predstave, razstave, predavanja in delavnice, si bomo resnično lahko rekli meščani. In le, če bo Maribor v nenehnem stiku s svetovnimi umetniškimi in kulturnimi tokovi, in bodo k nam prihajali ustvarjalci ter obiskovalci od blizu in daleč, se bo razvijal v sodobno, živahno urbano središče, kakršnega si vsi želimo in kakršnega bodo z zanimanjem obiskovali tudi turisti,” je povedal direktor Narodnega doma Maribor in Festivala Lent Vladimir Rukavina.

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close