Lepotni strokovnjaki: za Lindino “deformacijo” ni kriv CoolSculpting

21. februar 2022

Lepotni strokovnjaki: za Lindino “deformacijo” ni kriv CoolSculpting

21. februar 2022
Foto: Profimedia

Po tem, ko je Linda Evangelista javno dejala, da je zaradi lepotnega posega, imenovanega CoolSculpting, ostala “trajno deformirana”, so nam lepotni strokovnjaki pojasnili, da za to zagotovo ni kriva ta metoda.

Linda Evangelista je v intervjuju za revijo People razkrila bolečino, ki jo je po njenih besedah povzročil lepotni postopek za zmanjšanje maščobe, imenovan CoolSculpting. Gre za neinvazivno nekurirško metodo odstranjevanja maščobe, pri čemer gre za zamrzovanje maščobnih celic.

Po njem je ostala “trajno deformirana in čustveno uničena samotarka”, v kar pa pri Estetiki Med-art, kjer edini v Sloveniji izvajajo ta postopek, močno dvomijo. “Ker realne slike pred/po postopku niso javno objavljene, težko realno komentiramo, zagotovo pa lahko trdimo, da za njeno domnevno ‘deformacijo’ obraza ni kriv CoolSculpting.”

Ob tem so še dodali, da “je primerjava slik, kako se je manekenka spremenila, nerealna, saj se primerjata njeni sliki iz časov, ko je bila na vrhuncu svoje kariere in približno 30 let mlajša, ter sedaj.”

V nadaljevanju so pojasnili, da se na obrazu lahko postopek izvaja le na področju podbradka in v kolikor je prišlo do učinka PAH, bi se maščobne celice (izboklina) pojavile le na mestu, kjer se je izvajal postopek – podbradku. Če pa so se opisane zatrdline oziroma povečanje maščobnih celic pojavile na mestu, kjer je bil izveden poseg, je najverjetneje šlo za pojav opisanega neželenega stranskega učinka.

Linda naj bi zaradi posega dobila paradoksalno maščobno hiperplazijo (PAH), stranski učinek pri postopku zamrzovanja maščob. Maščobno tkivo se je pri njej razširilo, namesto skrčilo.

Čudno je, da ni vedela, v kaj se spušča

Pri Estetiki Med-art pojasnjujejo, da je neželen stranski učinek, ki se je pripetil legendarni supermanekenki, opisan in naveden v privolitvenih obrazcih ter da so potencialne stranke z njim seznanjene. Verjamejo, da je Linda izbrala kakovostno kliniko, kjer so ji zagotovo povedali o vseh možnih stranskih učinkih.

Še več, stranski učinek PAH je nazorno opisan tudi na uradni spletni strani CoolSculptinga, kjer kot rešitev, v primeru, da do njega pride, navajajo kirurško liposukcijo. Linda namreč pravi, da se ji je hotelo podjetje, kjer je opravila CoolSculpting, kasneje oddolžiti z liposukcijo na njihove stroške, a le, če bi podpisala pogodbo o molčečnosti.

“Evangelista se sklicuje, da ni bila seznanjena s tem potencialnim stranskim učinkom, ter da so ji v zameno za molk ponudili kirurško liposukcijo. V Sloveniji edini izvajamo ta postopek že od leta 2017 in smo s storitvijo za stranke ter celotnim postopkom izobraževanja, ki ga je bilo deležno naše osebje, izredno zadovoljni,” so dodali.

Da se v primeru, ko se pri stranki pojavi ta stranski učinek, izvede kirurška liposukcija, je zapisano v pogodbi med proizvajalcem narave ter kupcem (kliniko). Brezplačen kirurški poseg – liposukcija je zagotovljen v pogodbenem odnosu in ni stvar pogajanj, zlasti ne “kupovanja” molka.

Estetika Med-art
Linda leta 2009. Foto: xD.xBedrosianx/xFuturexImage

PAH je ekstremno redek

Pri Estetiki Med-art še razlagajo, da tega stranskega učinka ni možno predvideti, je pa izjemno oziroma celo ekstremno redek. Razlog, zakaj pride do PAH, še ni pojasnjen. Sami so že imeli en primer, ko se je pri stranki pojavil ta neželeni stranski učinek.

Pri PAH gre za paradoksno hiperplazijo maščevja – v mesecih po posegu pride do pojava čvrstih izboklin, ki nastanejo na obravnavanem področju. Ta neželeni stranski učinek se pojavi v 3 do 5 mesecih po izvedenem postopku.

Protokoli ravnanja v tem primeru so vnaprej določeni s strani proizvajalca. “Običajno stranka to opazi po približno 3 do 5 mesecih, ko bi sicer moral biti viden rezultat terapije. Kot klinika proizvajalcu pošljemo prijavo neželenega stranskega učinka, ki ga obravnava njihov oddelek za medicino. Ko je situacija obravnavana, se stranka dogovori za nadaljnji poseg.”

Dodajajo še, da njihove stranke zelo realno sprejemajo in dojemajo situacijo z Lindo, ter da zaenkrat nimajo strank, ki bi jim novica o Lindi povzročala skrbi. “Večina strank pride še na en poseg, ki ga običajno opravijo na drugem delu telesa, saj so z rezultati izjemno zadovoljne.”

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close