Zakaj bi morali na obraz nanašati kremo za otroško ritko?

25. marec 2024

Zakaj bi morali na obraz nanašati kremo za otroško ritko?

25. marec 2024
Foto: TikTok

Zakaj bi morali na obraz nanašati kremo za otroško ritko?

25. marec 2024
Foto: TikTok

“Face basting” je nov TikTok trend, ki znova dokazuje, da so izdelki za nego lahko večnamenski … pa so res?

Gre za trend, pri katerem se uporablja zanimiv izdelek za nego kože – krema za dojenčkovo ritko! Pobudnik te ideje je dermatologinja dr. Shereene Idriss, ki je te tehniki zvesta že vrsto let, poslužuje pa se jo predvsem takrat, ko mora kožo obraza pozdraviti pred razdraženostjo in izsušenostjo.

Se sprašujete, kako je prišla na to idejo? Med enim od potovanj je njen obraz zaradi slabe klime postal zelo suh in edina stvar, ki jo je takrat imela pri roki, je bila otroška krema za ritko, ki pomaga pri pleničnem izpuščaju. Kot zdravnica je prebrala njene sestavine in ugotovila, da jo uporabi na obrazu, saj ji bo pomagala pomiriti in zaceliti rane, ki so nastale na njej.

@shereeneidriss Derm Hack: Use a Zinc Oxide diaper rash cream on your face overnight to repair dry, cracked skin aka Face Basting! For more Winter Skincare Hacks: my newest youtube video is up now ❄️🙌 #slugging #sluggingmethod #skinbarrier #skinbarrierrepair #dryskin #dryskincare #dryskintips #dermatologist #shereeneidriss #pillowtalkderm #dridriss @ShereeneIdriss ♬ greedy sped up – Tate McRae

Proti rdečici, oteklinam in draženju kože

Gre za znamko Triple Paste, kremo pa naredi posebno to, da vsebuje cinkov oksid, ki ima protivnetne lastnosti in lahko pomaga zmanjšati rdečico, oteklino in draženje kože. Ta krema je podobna vazelinu, vendar se zaradi cinka odlično obnese pri celjenju ran, Idriss pa je pomagala tudi pri ranah na ustnicah.

A pozor! Pomembno je vedeti, da bo cinkov oksid pomagal pri suhi in razdraženi koži, lahko pa negativno vpliva na kožo, ki je nagnjena k razdraženosti in aknam. V tem primeru je dobro uporabiti izdelke s cinkovim glukonatom.

@shereeneidriss #stitch with @Liv Markley✨intuitive hippie✨ Face Basting for the win! 😍 the best hack for dry, inflamed skin barriers this winter #dryskin #dryskinhack #dryskintips #skinhack #skinbarrier #inflammation #facebasting #slugging #winterskin #winterskincare #dermatologist #shereeneidriss #dridriss @ShereeneIdriss ♬ original sound – ShereeneIdriss

Kaj je “face basting”?

Gre za tehniko, pri kateri se na obraz nanese velika količina izdelka, ki potrebuje določen čas, da se vpije v obraz. Izdelek nanesete v izdatnem sloju pred spanjem in ko se zbudite, je koža kot otroška ritka – mehka in gladka!

Vsaka krema za plenični izpuščaj sicer ni idealna za “face busting”, bo pa pri suhosti in ranah na obrazu pomagal vsak vlažilni izdelek, ki vsebuje cinkov oksid.

@leanne_page Pov: you found out nappy cream can fix your skin 👀 #facebasting #skincarehacks #skinhacks #skincare #acnetreatment #skincaretips ♬ original sound – THATMIKAMF

Vsekakor je pomembno prebrati etikete in sestavine, saj lahko nekatere kreme za ritko vsebujejo sestavine, ki mašijo pore in lahko povzročijo akne.

Sestavine, na katere je pomembno biti pozoren so: lanolin, mineralno olje, vosek ali vazelin. Zagotovo lahko dosežete veliko boljše rezultate nege kože z uporabo vlažilnih izdelkov, ki so namenjeni negi obraza, kot sta recimo La Roche-Posay, Cicaplast Balm B5 in Avene, Cicalfate +.

La Roche-Posay, Cicaplast Balm B5
Avene, Cicalfate +

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close