Kaj je trend mafijske žene, ki je prevzel družbena omrežja?

18. januar 2024

Kaj je trend mafijske žene, ki je prevzel družbena omrežja?

18. januar 2024
Foto: Instagram

Kaj je trend mafijske žene, ki je prevzel družbena omrežja?

18. januar 2024
Foto: Instagram

Čas je, da sprejmete izjemno drzen in nesramno pretiran trend, ki izžareva vzvišenost in moč.

Če ste leta 2023 živeli v skladu z estetiko “čistega dekleta”, je čas, da naredite obrat za 180 stopinj. Glede na družbena omrežja je minimalizem izginil, nadomestil pa ga je trend “mafijske žene”.

Ta je popolno nasprotje “tihega luksuza“, ki je lani zaslovel po zaslugi Sofie Richie in Kendall Jenner z nevtralnimi nohti, minimalističnim ličenjem in elegantnimi lasmi, ki so pritegnili pozornost. Trend “mafijske žene” išče navdih pri slavnih filmskih vlogah, kot so Carmela Soprano iz serije Sopranovi, Karen Hill iz Dobrih fantov ali Rosalyn Rosenfeld iz Ameriških prevar. Se sprašujete, kaj imajo vse mafijske žene skupnega? Bujne frizure, ki jih odraža poskočno, voluminozno feniranje.

@abbeysadleir Replying to @Koda big enough yet? Mob wife era is realky kicking in 🖤 @Hair By Sam McKnight working its powers #mobwife #mobwifeaesthetic #mobwifewinter #mobwifeglamour #hairtutorial #hairrollers #90sblowout ♬ original sound – Abbey Sadleir 🍸

Takšno pričesko najlažje ustvarite z velikimi navijalkami, obvezen pripomoček med ustvarjanjem “mafijske frizure” pa so sončna očala in kozarec martinija.

“Mafijska žena ima tudi značilen vonj,” razlaga uporabnica TikToka @mikaylatoninato, kjer je hashtag #mobwifewinter nabral že več kot 9,8 milijona ogledov. Najboljši parfum je kakšna klasična dišava iz 90. let, kot je na primer Gucci Rush.

@mikaylatoninato I was honestly made for this #mobwife #mobwifeaesthetic #cleangirl #cleangirlaesthetic #mobwifewinter #style #styletips ♬ original sound – mikayla

Potem je tu še ličenje. Mafijska žena ima zadimljene oči in temne, pretirano obrobljene ustnice. Ključ vsega je, da videz ne izgleda preveč popoln. Gre za glamur, ki ni preveč dodelan.

Vas zanimajo še nohti? Izbirajte med francosko manikuro in nohti kvadratne oblike ali dolgimi živo rdečimi nohti.

@allisonknipe Bring on the full glam baby!!! #mobwife #mobwifeaesthetic #mobwifemakeup #greenscreen ♬ Jazz Bossa Nova – TOKYO Lonesome Blue

Za dokončanje videza vedno dodajte sončna očala, masiven zlat nakit, vintage plašč iz umetnega krzna in živalske vzorce. Končni dodatek? Dobra doza vzvišenosti.

In zakaj bi si sploh želeli biti mafijska žena? Ker je šefica sama po sebi. “Mafijska žena se ne pusti motiti, ima veliko opravkov in veliko ljudi, s katerimi se mora sestati. Ne ukvarja se s ‘sranjem’ drugih ljudi in nikomur ni ničesar dolžna,” jo opisuje uporabnica TikToka @mikaylatoninato.

@thesweetpaisana How to dress like a mob wife (in the style of how to dress like you’re from the lower east side) yes this is satire (kind of) use this sound to show me your mob wife style! #mobwife #mobwives #italiangirl #italianamerican #italianamericansbelike #fashiontiktok #mobwifewinter #fyp ♬ Mob Wife Energy Activate – The Sweet Paisana

In če mislite, da je to minljiva modna muha, ki se ne bo prijela, ste hudo motite. Dua Lipa je prevzela estetiko mafijske žene že novembra, ko je stopila na ulico v vpadljivem črnem krznenem plašču in kvadratnimi nohti.

Foto: Profimedia

Kylie Jenner že nekaj časa pretresa videz s temno obrobljenimi ustnicami in živahnimi lasmi.

Foto: Profimedia

Medtem ko se je Jennifer Lawrence na podelitvi zlatih globusov popolno poistovetila z vedenjem mafijske žene, ko je v kamero na videz jezno povedala: “Če ne zmagam, grem!”

@picodegirlo what I tell my family when Im losing Monopoly #goldenglobes2024 #jenniferlawrencefunnymoments #goldenglobes ♬ MONACO – Bad Bunny

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close