Najlepši videzi z rdeče preproge Zlatih globusov

08. januar 2024

Najlepši videzi z rdeče preproge Zlatih globusov

08. januar 2024
Foto: Profimedia

Najlepši videzi z rdeče preproge Zlatih globusov

08. januar 2024
Foto: Profimedia

Ponoči so v Kaliforniji razglasili letošnje dobitnike 81. nagrad Zlati globus, mi pa razglašamo najlepše videze, ki so jih nosili zvezdniki.

Četudi so nasmehi na rdečih preprogah vse bolj redki in so jih nadomestili čudni izrazi in nenavadna mimika ustnic (najbrž posledica (pre)večih popravkov), so na prvi letošnji veliki podelitvi filmskih nagrad prevladovali elegantni in prefinjeni videzi. V glavnem smo videli oprave v štirih barvah, srebrni, rdeči, črni in rožnati barvi.

Videli smo le malo presenečenj in tudi zelo malo modnih katastrof, kar je po pravici res dobro delo. Naveličani smo namreč nepotrebnega vzbujanja pozornosti z izbiro smešnih, bizarnih in preveč seksualnih oprav, ki zasenčijo pravo poslanstvo dogodka in to je podelitev nagrad najboljšim.

In nagrado prejme …

Z največ zlatimi kipci sta (pričakovano) letos slavila filma Oppenheimer, ki jih je prejel kar pet ter serija Nasledstvo s štirimi nagradami. Nagrade so prejeli še film Barbie za za zgodovinski kinematografski dosežek skupaj z zaslužkom, film Nesrečna bitja je slavil v kategoriji muzikalov ali komedij, serija Nasledstvo pa v kategoriji televizijskih dram.

Zlati globus za režijo je prejel Christopher Nolan, glavni vlogi sta pripadli Cilianu Murphyju in Lily Gladstone stranski vlogi pa Robertu Downeyju Jr. in Da’Vine Joy Randolph. Nagrada za najboljšo originalno pesem je pripadla Billie Elish in Finneas, nagrado za scenarij pa Justine Triet in Arthur Harari za film Anatomija padca.

Bleščeč odsev

Razkošen kipec je sicer zlate barve, a zvezdnice so se letos odločile za srebrne odtenke. Kate Beckinsale je navdušila v srebrni obleki z dolgo vlečko in na rdečo preprogi prišla z letošnjim trendom stajlinga brez hlač. Obleko je kombinirala z razkošnim srebrnim nakitom ter visoko speto pričesko, trend, ki ga bomo v letošnjem letu še videvali.

Kate Beckinsale (Foto: Profimedia)

Julia Garner je nosila bleščečo obleko z velikim dekoltejem znamke Gucci, Naomi Watts pa v obleki na eno naramnico posuto s kristali znamke Fendi Couture. Všeč nam je bila preprosta pričeska in subtilno ličenje.

Julia Garner (Foto: Profimedia)
Naomi Watts (Foto: Profimedia)

Nina Ricci, ki je bila nominirana za najboljšo stransko igralko v seriji Yellowjackets, je bila čudovita v obleki iz tila in posuta z biseri in kristalnimi kamni iz Fendijeve modne kolekcije jesen/zima 2023. Riccijeva je nosila nakit iz rumenega zlata in diamantov oblikovalke Anita Ko, na rdeči preprogi pa jo je spremljal soprog Mark Hampton.

Christina Ricci in Mark Hampton (Foto: Profimedia)

Svetleče obleke so izbrale še Skai Jackson, Karen Gillian, ki se je odločila za vesoljsko navdahnjeno obleko z neposrečenimi izrezi in še bolj neposrečenim poziranjem ter Natalie Portman v srebrno mavrični obleki Dior Haute Couture.

Skai Jackson (Foto: Profimedia)
Karen Gillan (Foto: Profimedia)
Natalie Portman (Foto: Profimedia)

Nominiranka Emma Stone je nosila obleko francoske znamke Louis Vuitton s prečudovitim rožnatim motivom, ki jo je kombinirala z zlatimi sandali ter naravnim ličenjem.

Emma Stone (Foto: Profimedia)

Vodilna barva rdeče preporge

Še največ zvezdnic se je odločilo za rdečo barvo, ki je eden večjih trendov letošnje zime. Florence Pugh je izbrala prosojno obleko na naramnice znamke Valentino. Obleka je prekrasna, a za igralki osebni stil in pričesko malce preveč kontrastna.

Florence Pugh (Foto: Profimedia)

Rachel Brosnahan je na rdeči preprogi poleg rdeče barve pokazala še en trend in sicer pentelj v laseh. Obleka s spuščenimi rameni in drznim razporkom je kombinirala z rdečimi sandali ter šminko v enakem odtenku.

Rachel Brosnahan (Foto: Profimedia)
Rachel Brosnahan (Foto: Profimedia)

Nekoliko drugačne kroje oblek sta izbrali Ayo Edebiri in Selena Gomez. Ayo je izbrala oprijeto obleko rez naramnic z dolgo vlečko znamke Prada, Selena pa asimetrično satenasto obleko s črnim pasom znamke Armani Prive. Julianne Moore vse je odločila za klasiko znamke Bottega Veneta.

Ayo Edebiri (Foto: Profimedia)
Selena Gomez (Foto: Profimedia)
Julianne Moore (Foto: Profimedia)

Brezhibna eleganca

Angela Bassett (Foto: Profimedia)

Angela Bassett je blestela v žametni oprijeti obleki z dolgimi rokavi in srčastem izrezu, Jennifer Aniston v brezčasni obleki brez naramnic s spodnjim `luskastim´ delom, Jennifer Lawrence pa v umirjeni obleki Dior Haute Couture s spuščeno pričesko, ki je delovala izredno elegantno. Sarah Silverman je nosila obleko z voluminoznimi poudarki.

Jennifer Aniston (Foto: Profimedia)
Sarah Silverman (Foto: Profimedia)
Jennifer Lawrence (Foto: Profimedia)

Igralki, ki se graciozno in naravno izredno lepo starata, sta se odločili za nekoliko bolj zadržan videz. Meryl Streep je nosila dvodelni bleščeč komplet ter belo srajco z veliko pentljo, Jodie Foster pa srajčno obleko z bleščečim ovratnikom in detajli na zapestju.

Meryl Streep (Foto: Profimedia)
Jodie Foster (Foto: Profimedia)

Precej ravnodušne sta nas pustili Dua Lipa v mermaid obleki Schiaparelli s korzetom in dolgočasno pričesko, ki je nekaterih fotografijah delovala ne najbolj sveža ter Reese Witherspoon, za katero si želimo, da bi kdaj oblekla kaj bolj drznega ih zanjo ne tako zelo značilnega.

Dua Lipa (Foto: Profimedia)
Reese Witherspoon (Foto: Profimedia)

Barbiemanija

Pričakovano je Margot Robbie za rdečo preprogo izbrala najbolj Barbie odtenek. Bleščečo obleko znamke Armani Prive je popestril mrežast volančkast in izredno razkošen dodatek.

Margot Robbie (Foto: Profimedia)

Hunter Schafer je presenetila v eterični obleki znamke Prada, ki je elegantno plapolala in ji fotoaparat nikakor ne dela usluge. Jennifer Lopez pa z izbiro stila večerne obleke ni nič kaj presenetila, saj je ostala zvesta sami sebi. Obleka bi lahko bila manj voluminozna, nam je pa všeč odtenek rožnate ter pričeska v stilu starega Hollywooda.

Hunter Schafer (Foto: Profimedia)
Jennifer Lopez (Foto: Profimedia)

Moški, ki tokrat niso razočarali

Na rdeči preprogi je močnejši spol navdušil, saj so se vsi držali pravila elegance. Prevladovali sta črna in bela barva ter luksuzni svetleči materiali, med kroji pa smoking z opazno svetlečo fazono. Kevin Costner je dokazal, da je še vedno izredno šarmanten, za njim pa niso zaostajali niti

Kevin Costner (Foto: Profimedia)

Navdušeni smo bili nad videzom Timotheeja Chalameta v svetlečem suknjiču znamke Celine. Jared Leto je izbral črno-belo kombinacijo znamke Givenchy z usnjenimi rokavicami, zaradi katerih je na X-u hitro požel veliko neodobravanja in zgražanja. Še najbolj drzen pa je bil pevec Lenny Kravitz z enodelnim kombinezonom z izrezi.

Lenny Kravitz (Foto: Profimedia)
Jared Leto (Foto: Profimedia)
Timothee Chalamet (Foto: Profimedia)

Znamko Givenchy je izbral tudi igralec Jonathan Bailey, ki je bil od glave do peta odet v belo barvo, medtem ko je Charles Melton kot eden redkih navdušil v temno modrem smoking suknjiču znamke Giorgio Armani.

Jonathan Bailey (Foto: Profimedia)
Charles Melton (Foto: Profimedia)

(Modna) katastrofa

Ne vemo, kaj je mislila Billie Elish in ne, ne zanima nas prav noben njen izgovor. Ta videz, ki mu težko rečemo videz, je daleč najslabši, kar smo jih videli na letošnji podelitvi nagrad, prav tako pa bi zlahka rekli da tudi eden njenih najslabših nasploh.

Nosila je oversized suknjič, črtasto srajco in bež krilo zanjo neprimerne dolžine, kombinirala pa jih je z rdečimi nogavičkami in Mary Jane čevlji. Videz je povsem neprimeren za tako eleganten dogodek, oblačila tako zelo prevelika, da se je izgubila v njih.

Billie Eilish (Foto: Profimedia)

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close