Nova obsesija na TikToku: stil pevke Sade

06. februar 2024

Nova obsesija na TikToku: stil pevke Sade

06. februar 2024
Foto: Instagram @bestofsadeadu

Nova obsesija na TikToku: stil pevke Sade

06. februar 2024
Foto: Instagram

Po tem, ko se je vrnil modni slog 90. let prejšnjega stoletja, se zdaj zahvaljujoč pevki Sade vrača estetika 80. let.

Če ste se rodili v prejšnjem tisočletju, potem verjetno poznate pevko Sade Adu, če ne pa vsaj brezčasne pesmi njenega benda, kot so: Your Love Is King, Smooth Operator, No Ordinary Love in Jezebel. In če poznate Sade, potem veste, da je imela prepoznaven, ženstven stil, ki se je ponovno izkazal za brezčasnega.

Njena strogo zglajena kita ali čop iz črnih las, zlati okrogli uhani in živo rdeče ustnice … To je bil njen modni podpis.

Foto: Instagram @sadeadu
Foto: Instagram @bestofsadeadu
Foto: Instagram @sadeadu

Spet aktualna, ker se je uprla tipičnim trendom 80.

Njen slog so zdaj ponovno obudili kje drugje kot pa na TikToku, kjer se je razširila “Sade girls” estetika. Kaj se kopira? Strogo zglajena pričeska, rdeča šminka, vpadljiv zlat nakit in minimalistična oblačila.

Zdaj 65-letna pevka je namreč oboževala preproste kose, kar je bilo v 80. letih prejšnjega stoletja prava osvežitev. Takrat so namreč prevladovale natupirane frizure, pretirano naličene oči, barvite in nore oprave, predvsem pa podložena ramena.

Foto: Instagram @yaitte

Sade, ki je študirala modo na priznani londonski šoli Saint Martin’s School of Art, pa je vsemu temu rekla ne in prevzela čisti minimalizem. Nekoč je dejala, da ne mara vpadljivih stvari in da ekscentričnost ni edini način, da si videti zanimivo. “Enostavnost je ključ, izgledati subtilno, a ne dolgočasno.”

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close