Zakaj moški nikoli do konca ne prebolijo razmerja?

20. november 2023

Zakaj moški nikoli do konca ne prebolijo razmerja?

20. november 2023
Foto: Instagram @emitaz

Zakaj moški nikoli do konca ne prebolijo razmerja?

20. november 2023
Foto: Instagram @munanazak

Moški naj bi ob razhodu trpeli bolj kot ženske.

Konec razmerja je prava mora. Pri tem ni pomembno, v kakšnih okoliščinah se zgodi, saj ne obstaja tista, v kateri je razhod bila prijetna in pozitivna izkušnja. Najhujši del pride, ko sedite doma, obdane z robčki, banjico sladoleda, najboljšo prijateljico in psom, medtem ko se na televiziji že tretjič vrti Beležica.

Kaj pa on? En pogled na njegov Instagram profil vam sporoča, da je že zunaj s prijatelji, zabava se bolj kot nikoli in je popolnoma pozabil na nas. Čeprav vemo, da je skoraj nemogoče, da konec dolge in resne zveze ne bi vplival nanj, nas boli dejstvo, da tega na nikakršen način ne pokaže.

Foto: Instagram @gabriellecaunesil

Zato obstaja znanost, ki trdi, da je moškim ob razhodu še težje kot ženskam. V raziskavi na Harvardu so anketirali dva tisočih ločenih moških, ki tudi 10 let po razhodu razmerja niso preboleli do konca.

Študije so pokazale tudi dolgoročen vpliv propadle zveze na moške in ženske. Slednje po razhodu običajno postanejo ekstrovertirane, medtem ko moški postanejo čustveno nestabilni. Vam je kaj znano?

Foto: Instagram @laurandnicolas

Iz tega lahko zaključimo, da čeprav razhod na žensko na kratek rok veliko bolj vpliva kot na moškega, ga bodo ženske zagotovo prebolele, medtem ko moške čakajo leta in leta okrevanja.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close