To so znaki, da hoče moški z vami prekiniti razmerje!

16. november 2023

To so znaki, da hoče moški z vami prekiniti razmerje!

16. november 2023
Foto: Instagram @emitaz

Vse to moški počnejo, kadar želijo počasi, a zanesljivo končati partnerski odnos.

Žal niso vsa razmerja narejena, da bi trajala in lahko se končajo sporazumno ali enostransko. V vsakem primeru boli, sploh, če je bila posredi močna ljubezen. Včasih moški ne zmorejo poguma, da bi neposredno končali zadeve, ampak vam bodo to dajali vedeti po kapljicah, toda zanesljivo.

Pred koncem zveze boste morda naletele na kup ‘rumenih kartonov’, preden boste dobile tistega, ki naznanja žvižg, da morate zapustiti njegovo igrišče. Vaš moški vam bo dajal subtilno – včasih pa tudi ne tako zelo subtilno – vedeti, da gre vajino razmerje proti bridkemu koncu. Če počne karkoli od naštetega, bodite zelo pozorne.

To so namreč več kot zgovorni znaki, da se je odločil za konec razmerja. Bodite pozorne, zelo verjetno je, da vam notranji občutki oziroma intuicija ne lažejo.

Foto: Pexels

Počasi zmanjšuje količino komunikacije

Začne se tako počasi, da najprej tega ne opazite, a vsak dan je med vama izrečenih ali napisanih manj besed, naj gre za pogovor v živo ali preko SMS-sporočil, messengerja in tako naprej. Ko vam ne piše ali kliče več tako pogosto oziroma precej redkeje komunicira z vami, je to znak, da potihoma načrtuje odhod.

Išče priložnost za spor

Čeprav je v vsakem razmerju kakšen spor nujen, reševanje in tehtno argumentiranje pa še bolj, boste občutile, da prav izziva prepir z vami za vsako malenkost. On dobro ve, da prepir ustvari napetost in konflikt izrabi za to, da se od vas distancira ter na koncu prekine z vami – na ta način si skuša ‘oprati roke’, da lahko nekaj krivde prepiše na vas, kot da ste ve izzvale razhod.

Foto: Instagram @laurandnicolas

Ne čutite se mu več tako blizu

Z njim ste se čutile tako povezane na toliko ravneh, da je to skoraj nemogoče opisati. Komaj ste čakale trenutek, da ste z njim in občutile ste, da je z njim enako. Zdaj nenadoma čutite, kot da nekaj manjka. Ne počutite se več tako ljubljene in zaželene, on pa ne migne niti s prstom, da bi to kako ‘popravil’, čeprav ste mu občutke zaupale.

Nenadoma govori o spremembah

Recimo o tem, da ima načrte za kariero, prihodnost ali selitev ali karkoli, v te načrte pa niste vključene. Lahko je celo bolj krut in vam govori, kaj si od ženske (bodoče, očitno) želi, denimo pozornost, da ga spravlja v dobro voljo – točno to pa mu ve že dajete ves čas. Znak je jasen: hoče stran od vas.

Foto: Pexels

Lepe besede so le še preteklost

Nič več ne govori, da vas ima rad ali kako ste mu privlačne, kakovosti, ki jih je na vas opažal prej in so bile zanj očitne, vse redkeje omenja, če še sploh. Komplimente morate malo manj kot izsiliti. To je znak, da se čustveno oddaljuje, kmalu se bo tudi fizično za vselej umaknil.

Do seksa mu je manj ali ga sploh ne pogreša

Še pred kratkim sta imela najboljšo seksualno kemijo na svetu, zdaj pa se komaj še potrudi, da bi spal z vami, seks se mu nenadoma zdi obveznost, ne pa nekaj, kar je prej komaj čakal. Včasih moški nalašč odtegnejo ženskam seks kot znak, da se umikajo, v upanju, da se jih bo ženska sama naveličala in jih poslala k vragu, ker so slabiči in čakajo, da vi končate. Pogosteje boste tudi slišale stavek kako je utrujen in kako se mu nič ne da.

Foto: Instagram @laurandnicolas

Pogovori so brezosebni

Prej se je pri vsakem pogovoru kar iskrilo od napetosti, vse je bilo vzenmirljivo, vajini pogovori, tudi o najbolj trapastih stvareh, so imeli veliko globine in dobesedno ste čutile njegovo toplino in naklonjenost. Zdaj so stavki, ki prihajajo iz njegovih ust, dobesedno suhi in se zdijo prav prisiljeni. Vse več je premolka med stavki, ki pa sedaj ni več prijetne vrste. Ko opazite, da se očitno dolgočasi med pogovorom z vami, ali vmes celo tipka po telefonu (prej pa vam je ves čas zrl v oči), je to znak, da odhaja.

Vse je samo še “morda”

Nobenih načrtov ni več, nobene zaveze, tudi če gre za dogodek, oddaljen teden dni. Skrivnostno vam odgovarja “morda”, “mogoče”, “bova videla”, “čas bo pokazal” in podobne puhlice, ki bi vas morale resno zaskrbeti.

Foto: Pexels

Hoče vam vrniti vaše stvari

Nenadoma je občutil potrebo po tem, da vam čim prej vrne vaše stvari, ki ste mu jih posodili ali pa zahteva svoje nazaj. Ta nenadna nuja po izmenjevanju ali vrnitvi predmetov je jasen in ogromen znak, da hoče oditi iz razmerja ter prej še ‘urediti formalnosti’.

Spremembe na družbenih omrežjih

Zamenjal je profilno sliko, na kateri je videti sedaj precej bolj privlačen, kot je bil še na stari, ko je bil v razmerju z vami. Signal je jasen: dekleta, tukaj sem, ponovno na razpolago in na trgu! Lahko počakate do trenutka, ko bo status spremenil v ‘samski’, ampak stvari so pri koncu.

Kar preveč trdni alibiji

Predlagate mu, da se dobita ali pa ga čisto nedolžno in brez agende vprašate, kako se je imel prejšnji večer. Postregel vam bo s tako natančno in zanj resnično nenavadno dolgo obrazložitvijo, da boste ostale odprtih ust, takega ga namreč ne poznate. Očitno čuti, da se mora zagovarjati, to pa lahko pomeni samo eno: ima slabo vest. Ti njegovi skrbno pripravljeni ‘zagovori’ so po svoje že tako smešni, da jih boste zagotovo opazile. Smrdi, smrdi, kako smrdi!

Foto: Instagram @emitaz

Vse več časa hoče preživeti sam

Seveda, vsi potrebujemo čas zase. Logično je, da potrebujemo svoj čas in prostor. A sedaj nenadoma potrebuje vse več časa zase, prej pa vas je dobesedno prosjačil, če se lahko vidita. Sedaj se videvata tako malo, da je že sumljivo in vsakič znova poudarja, kako dragocen in pomemben je njegov osebni prostor ter da rabi čas zase. Gre za jasen znak, da se ne zanima več za vas, tudi če zatrjuje nasprotno.

Ste že doživele katerega od teh znakov? Upravičeno ste lahko zaskrbljene, a moškega, ki hoče oditi, ne zadržujte.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close