Zakaj vas bo samostojni zmenek zagotovo osrečil?

21. avgust 2023

Zakaj vas bo samostojni zmenek zagotovo osrečil?

21. avgust 2023
Foto: Pexels

Zakaj vas bo samostojni zmenek zagotovo osrečil?

21. avgust 2023
Foto: Pexels

Ker je individualno preživet čas pogosto boljši od časa v slabi družbi, se je na družbenih omrežjih pojavil nov trend, ki promovira samostojne zmenke.

Čeprav smo navdušeni nad občasnimi zmenki, je lahko iskanje popolnega partnerja v morju problematičnih primerov, prazno strmenje v oči in odštevanje minut, preden lahko vljudno odidemo, vse prej kot zabavno.

Foto: Pexels

Ker smo vsi siti zmenkov, ki predstavljalo le potrato časa, se je na družbenih omrežjih pojavil najnovejši trend samostojnih zmenkov.

Strokovnjakinja za zmenke Melissa Stone je pojasnila, da se izraz uporablja za “označevanje preživljanja kakovostnega časa s samim seboj in uživanja v lastni družbi” ter dodala, da to vključuje, da sami sebe odpeljemo na zmenek, opravljamo dejavnosti, v katerih uživamo, raziskujemo nove kraje ali preprosto posvetimo čas samorefleksiji in osebni rasti.

Foto: Unsplash

Žalostno dejstvo je, da ljudje ne znajo in ne želijo biti sami s sabo. Predpostavka samostojnih zmenkov temelji na tem, da sami sebi ponudimo toliko pozornosti, kolikor bi je prejeli od partnerja na našem idealnem zmenku.

“Občasni samostojni zmenek lahko prinese številne koristi za vaše splošno dobro počutje in osebno rast,” pravi Melissa Stone.

Foto: Pexels

Nekaj ​​jih vključuje:

Samoodkrivanje: Preživljanje samostojnega časa omogoča, da se povežete sami s seboj in daje priložnost, da raziščete svoje interese, strasti in želje brez zunanjih vplivov. To samoodkrivanje lahko vodi do boljšega razumevanja tega, kdo ste in kaj vas osrečuje.

Neodvisnost: Če se odpravite na samostojni zmenek, spodbudite občutek neodvisnosti in samozavesti ter zmanjšate potrebo po potrditvi ali tolažbi od drugih ljudi.

Moč: Samostojno vključevanje v dejavnosti, opravljanje nalog ali uživanje v izkušnjah lahko poveča vašo samozavest, omogoča občutek moči in ojača vero v lastne sposobnosti.

Zmanjšan stres: Samostojni zmenki lahko zagotovijo odmor od zahtev družbenih interakcij in obveznosti, saj omogočajo, da se napolnite in zmanjšate stres.

Svoboda in prilagodljivost: Ko ste na samostojnem zmenku, se lahko svobodno odločate izključno na podlagi svojih želja. Ta prilagodljivost lahko vodi do občutka osvoboditve in užitka.

Foto: Pexels

Slabosti?

Melissa Stone pa opozarja, da imajo lahko samostojni zmenki tudi slabe lastnosti. Občutek osamljenosti, omejena perspektiva in izgubljanje skupnih izkušenj so le ene izmed njih, zato je “ravnovesje med samostojnim časom in socialnimi interakcijami ključnega pomena, da si zagotovimo dobro zaokrožen in izpopolnjen življenjski slog.”

Avtor
Piše

Tara Kuster

Style. Več novic

New Report

Close