Zakonca Biden imata nenavaden način prepiranja

10. junij 2022

Zakonca Biden imata nenavaden način prepiranja

10. junij 2022
Foto: Profimedia

Prva dama ZDA je za Harper Bazaar povedala, da se z možem nikoli ne prepirata iz oči v oči, temveč vse spore zgladita prek sporočil.

Takšen način reševanja težav sta začela uporabljati, ko je Joe Biden postal podpredsednik ZDA, saj sta se tako izgonila prepiranju pred varnostniki. Toda njuni tekstovni prepiri bodo zapisani v zgodovino – vsa predsedniška korespondenca se namreč shrani. 

Kaj o reševanju prepirov prek sporočil pravijo strokovnjaki?

Laura F. Dabney, psihiatrinja, ki se ukvarja z odnosi, pravi, da odgovor ni črno-bel. Čeprav obstajajo številni argumenti za prepir v živo, pa nekateri težko izrazijo svoja čustva ob prisotnosti druge osebe in se lažje izpovejo tako, da svoja doživljanja in misli zapišejo. 

Foto: Unsplash

Številni se strinjajo z Dabney in dodajajo, da je odvisno tudi od veličine problema – če gre za nekaj manjšega, potem še gre, pri večjih in pomembnejših zadevah, pa ni zelo praktično. Če le lahko, potem partnerju povejte, da želite imeti pogovor v živo in težave rešujte takrat. Na tak način lahko namreč vidite partnerjevo govorico telesa, kretje, pa tudi barvo glasu ter intonacijo. 

Kaj pa če gre za razmerje na daljavo?

Pri razmerju na daljavo je verjetno, da se ne bosta srečala v bližnji prihodnosti. Strokovnjaki pravijo, da je telefonski klic najboljši približek pogovoru v živo. Slišite lahko njihov glas, pri videoklicu pa celo vidite njihov obraz. Prav tako lahko hitro postavite novo vprašanje, v primeru, da je kaj nejasno in takoj dobite pojasnilo.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close