Že imate svoj valjček za obraz?

11. avgust 2022

Že imate svoj valjček za obraz?

11. avgust 2022

Ledeni valjčki za obraz bodo hitro odpravili jutranjo zabuhlost in vam dali svež videz. 

Čeprav valjčki za obraz niso nekaj novega – po nekaterih podatkih naj bi jih začeli uporabljati Kitajci v sedmem stoletju – pa so v zadnjem času doživeli pravi preporod. Valjčki so postali del vsakodnevne rutine, saj pomagajo pri gubah in zabuhlosti, našemu obrazu pa dodajo svežino, ki je zjutraj še kako potrebna. 

Valjčki prav tako stimulirajo limfni sistem in masirajo obraz ter tako zmanjšajo napetost v naših obraznih mišicah, tako pa se znebimo tudi odvečnih tekočin. Narejeni so iz žada ali rožnatega kremena, ki sta neporozna kamna.

Žad naj bi imel celo zdravilne in spiritualne učinke, označujejo ga tudi kot kamen večne mladosti. Ljudje ga nosijo tudi za srečo – prinašal bi namreč blaginjo in srečo. Vse to pa zagotovo tudi pripomore k temu, da vaše gube izginejo. 

Foto: Profimedia

Kako in kdaj uporabljati valjčke za obraz?

Pomembno je, da najprej očistite obraz, nato pa z valjčkom masirate obraz od središča obraza navzven. Začnite na sredini obraza in z valjčkom potujte proti vratu ter tako preusmerite odvečne tekočine stran od obraza. Ne pozabite tudi na ustnice, saj tudi te kažejo znake staranja.

Pri tem ne bodite preveč grobi, saj ne želite poškodovati ali razdražiti kože. Bodite nežni, toda pritisk naj bo konsistenten. Če vas boli, potem pritiskate premočno. Valjček nežno zarolajte tudi pod očmi, nikakor pa ne po vekah. 

Foto: Pexels

Valjček uporabljajte zjutraj ali zvečer in poskrbite, da je čist. Umijte ga z milom in toplo vodo. Kateri valjček uporabljate in kdaj, ni zares pomembno, toda učinki bodo najbolj očitni, če valjček uporabljate dnevno.  

Kdaj uporabiti ledeni valjček?

Čeprav so valjčki izjemno učinkoviti in preprosti za uporabo, pa lahko svojo kožo še bolj pomirite, če investirate v ledeni valjček za obraz. Kadar je koža vneta, zabuhla ali pa je vaš obraz otečen, pa je še posebej primeren ledeni valjček. Mraz namreč zapre naše žile in naredi kožo bolj gladko in napeto, za kratek čas pa zmanjša tudi rdečico.. 

Pozor, če uporabljate polnila

V primeru, da se odločite za lepotni poseg kot so polnila, potem se izognite valjčkom vsaj dva tedna do enega meseca. Valjček bi namreč lahko polnilo v vašem obrazu premaknil na mesto, kjer si ga ne želite. 

Style. Več novic

New Report

Close