Ženske, ki so na delovnem mestu naličene, zaslužijo več!

19. maj 2017

Znanstvena raziskava je pokazala, da naličene ženske (in privlačni ljudje na sploh) zaslužijo petino več v primerjavi z drugimi!

Za ženske, ki se rade naličijo in lepo uredijo, njihova okolica dostikrat nesramno poreče, da je to sploh edino, kar znajo. Dojemajo jih kot domišljave in da jim je pomemben samo videz, ne pa vsebina, značaj ali pamet. Toda to je lahko prav daleč od resnice.

Na kaj pomislite, ko v jutranji prometni konici, gneči in med čakanjem na avtobus, ali pa na sploh preko delovnega dne, vidite lepo našminkano žensko? Najbrž naslednje: seveda, tale ima pa veliko časa, da se lahko uredi, saj najbrž ne počne nič drugega.

Nova raziskava pa je odkrila, da je ličenje pravzaprav tudi donosno in gre ženskam na roko, saj naličene ženske v poslovnem svetu zaslužijo več od kolegic, ki se jim zjutraj ne da potruditi za videz ali pa si za to ne vzamejo časa.

Znanstveniki so v anketah ugotovili, da privlačni ljudje na sploh zaslužijo tudi do petino več denarja v primerjavi z manj privlačnimi zaposlenimi, enako pa velja za ženske, ki pridejo v službo naličene. Ni skrivnost, da družba (in očitno tudi delodajalci, ne glede na svoj spol) ženske bolj ocenjujejo po videzu, kot moške.

Pri ženskah se privlačnost ne meri z njihovo naravno lepoto, temveč z urejeno zunanjo podobo, tako da ta raziskava tudi pokaže, da je pojem ‘privlačnosti’ drugačen, ko gre za ženski ali moški spol. Ne glede na trditve znanosti pa še naprej upamo, da bodo pamet in delovni dosežki za delodajalce pomembnejši od našega videza.

 

Foto: The Balance, Reader’s Digest, Time, Getty Images

New Report

Close