To so značilnosti, po katerih prepoznate slabega prijatelja (ali prijateljico)!

12. julij 2017

Tako, kot se spreminjamo mi sami, se spreminjajo tudi naši odnosi z drugimi ljudmi in na žalost ne vedno na boljše!

Nikoli ni lahko sprejeti odločitve o prekinitvi prijateljstva in zato to ne bi smela biti trenutna odločitev zaradih pregretih čustev ali nenadne zamere. Včasih pa je to lahko najboljša odločitev, ki jo sprejmete, če gre za eno od lastnosti prijatelja ali prijateljice, ki jih bomo našteli v nadaljevanju.

Vsako prijateljstvo ima vzpone in padce. Spreminjamo se sami, prav tako se spreminjajo naši odnosi z drugimi ljudmi in včasih žal na slabše. Pri odločitvi o tem, ali je treba prijateljstvo prekiniti, naj vas vodi teh 5 značilnosti slabega prijatelja ali prijateljice.

# Slaba samopodoba

Naj gre za izbor obleke, partnerjev ali druge življenjske odločitve, slab prijatelj bo vedno dal kak zoprn in nesmiseln komentar, zaradi česar se boste počutili še slabše. Pravi prijatelj vedno spodbuja, navdihuje, podpira in tolaži.

# Tekmovanje

Tekmovalnost je zelo slaba lastnost, naj si gre za prijateljstvo ali partnerstvo – pravi strup za odnose. V ozadju gre za ljubosumje in zavist: odstranite se iz bližine takih ljudi!

# Izdajanje skrivnosti

Zaupanje je bistvo prav vsakega odnosa, vendar oseba, ki tvoje osebne stvari nosi na ušesa drugim, zagotovo ni vredna, da bi ji svoje skrivnosti še kdaj zaupali. Tega prijateljstva je konec!

# Izkoriščanje

Slab prijatelj vedno pričakuje, da boš za njega naredil vse, ga nekam peljal in poslušal njegove težave. Ko pa ti potrebuješ uslugo, uteho ali ramo za tolažbo ter uho za poslušanje, ta oseba ponikne ali se ne javlja.

# Slab vpliv

Nekateri ne morejo sprejeti dejstva, da ljudje nismo enaki. Pravi prijatelji spoštujejo tvoje življenjske odločitve in jih ne omalovažujejo ter vas skušajo spremeniti ali prilagoditi tako, da bi vi ustrezali njim. Prav tako vas ne vlečejo na dno s slabim vplivom, pa naj gre za obnašanje, pretirano pitje ali kako drugo vrsto omamljanja ter kršenje zakona.

 

Foto: Thought Catalog, Reader’s Digest, Pinterest, YouTube

New Report

Close