Znano je, kaj bodo na Oskarjih jedli zvezdniki

07. marec 2024

Znano je, kaj bodo na Oskarjih jedli zvezdniki

07. marec 2024
Foto: Profimedia

Znano je, kaj bodo na Oskarjih jedli zvezdniki

07. marec 2024
Foto: Profimedia

Samo na Guvernerjevem plesu po podelitvi oskarjev pričakujejo več kot 1600 gostov, za katere bo kuhalo kar 120 kuharskih mojstrov. Slavni chef Wolfgang Puck je za zvezdnike zasnoval res poseben jedilnik.

V noči iz nedelje na ponedeljek, 11. marca, bo potekala 96. podelitev oskarjev. Prestižen dogodek je znan kot noč največjega glamurja, kjer hollywoodske zvezde na rdeči preprogi navdušujejo s svojimi ekstravagantnimi kreacijami.

Že nekaj mesece prej se ugiba, kdo bo domov odšel z zlatim kipcem, vse pa zanima tudi to, s čem bodo zvezdnikom postregli na slavnostni večerji in zabavah, ki ji sledijo. Vsekakor je jedilnik vsako leto poln vrhunskih specialitet svetovno znanih chefov in tudi tokrat ne bo nič drugače.

Foto: Profimeida

120 kuharjev bo kuhalo za 1600 gostov

Slavni kuharski mojster Wolfgang Puck, čigar ekipa pripravlja prigrizke, ki navdušijo vse goste, vsako leto nestrpno pričakujejo na znamenitem Guvernerjevem plesu. Chef Puck se je letos povezal s kulinaričnim kolektivom Ghetto Gastro iz Bronxa, ki pri svojem delu združujejo hrano, modo, glasbo, umetnost in dizajn.

Za več kot 1600 gostov bo kuhalo skupno 120 kuharjev, slaščičarsko sekcijo pa bosta vodila Kamel Guechida in Garry Larduinat.

Najbolj priljubljeno je pecivo v obliki kipca

Na Guvernerjevem plesu se bo zvrstilo več različnih gostinskih kotičkov z raznoliko ponudbo. Od klasik, ki jih ponujajo vsako leto kot so listnato pecivo v obliki kipca oskarja z dimljenim lososom, korneti z dimljeno tuno in torte polnjene s kaviarjem.

Sloviti avstrijsko-ameriški kuhar bo letos svojim jedem dodal malo španskega pridiha – ponudil bo svojo značilno paello, pa tudi prigrizke z ibersko šunko. Manjkali ne bodo niti mini wagyu burgerji, tunin tatarec in še in še.

Tudi vegani ne bodo ostali lačni

Chef Puck je pomislil tudi na vegane, za katere pripravlja jedi, kot so sladki krompir s kimčijem, polnjena cvetača s karboniziranim kokosom in podobno. Ne manjkajo niti tipične nacionalne jedi, kot so “fish and chips” ali jorkširski puding, polnjen z govedino wagyu, hrenovo omako in krešo.

Foto: Profimedia

Pri sladicah bodo gostje uživali v čokoladnih kipcih oskarjev, yuzuju in kokosovi torti ali panakoti z mandlji in malinami. Kar zadeva pijačo, bo letos poleg šampanjca v potokih največji del ponudbe žganih pijač in koktajlov predstavljala tekila.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close