Zvezdniki stavko izkoriščajo za obiske plastičnih kirurgov

28. julij 2023

Zvezdniki stavko izkoriščajo za obiske plastičnih kirurgov

28. julij 2023
Foto: Profimedia

Zvezdniki stavko izkoriščajo za obiske plastičnih kirurgov

28. julij 2023
Foto: Instagram

Zvezdniki redno obiskujejo plastične kirurge, ki pa imajo v teh dneh polne roke dela. Hollywoodski igralci in scenaristi, ki stavkajo, želijo izkoristiti čas do konca stavke za nove posege in okrevanje.

Stavka hollywoodskih igralcev je na eni strani prinesla nove priložnosti, ampak ne za tiste, ki jih najbolj potrebujejo (poklicni igralci in scenaristi, ki se borijo za pošteno plačilo in zaščito v hitro spreminjajočem se poslu).

Z zaprtjem vrat filmskih in televizijskih studiev so se na drugi strani odprla vrata ordinacij plastičnih kirurgov. Prekinitev dela v filmski industriji je namreč odlična priložnost za vse zvezdnike, ki si želijo drobnih popravkov, svežega videza ali večjih posegov, za katere med snemanji nimajo dovolj časa.

Foto: Canva

Dr. Catherine Chang, plastična kirurginja v Los Angelesu, pravi, da je opazila znatno povečanje števila hollywoodskih pacientov, ki se naročajo na lepotne operacije. Pravi, da se je ta razmah začel maja, ko se je začela stavka scenaristov, zaradi katere so scenaristi in nekateri producenti klicali v njeno ordinacijo, da bi se naročili na posege. Pravi naval pa se je po besedah kirurginje pričel po stavki sindikata SAG-AFTRA, ko so na vrata ordinacij začeli trkati še igralci. “Bilo je malo zapleteno, vendar smo se trudili, da bi sprejeli čim več ljudi,” pojasnjuje.

“Igralci in ljudje v Hollywoodu ponavadi nimajo te priložnosti, da bi si vzeli dopust, in ljudje zdaj ta čas izkoriščajo za osebne stvari in osebne interese.”

Osebni interesi so v njihovem primeru različni posegi na obrazu, kot so lifting obraza, blefaroplastika zgornje in spodnje veke ter dvig obrvi, ki zahtevajo bolj diskretno obdobje okrevanja. Sledi o posegih na telesu lahko namreč zvezdniki med delom lažje prekrijejo z oblačili. Pri tem pa Changova opozarja, da sicer zahtevne operacije niso modna muha ali hipna odločitev zvezdnikov. “Mislim, da o tem razmišljajo že nekaj časa,” pravi. “Nenadoma se jim je ponudila ta časovna priložnost, zato jo bodo izkoristili,” dodaja.

Foto: Profimedia, Unsplash

A takšen razcvet se v industriji plastični kirurgiji ni zgodil prvič. Podobno je bilo po besedah dr. Bena Taleija, plastičnega kirurga v Beverly Hillsu, pred pandemijo koronavirusa pred tremi leti. Takrat so zaradi dela prek zaslonov ljudje strmeli v svoje obraze in iskali stvari, ki so jih želeli izboljšati, po drugi strani, pa je bil to odličen čas za pooperativno zdravljenje.

Dr. Talei pravi, da je zdaj “kup vrhunskih ljudi, ki so na seznamu A in B”, nekateri kličejo celo v zadnjem trenutku ob petkih in sobotah, ko je običajno prost. “Igralci so me začeli klicati takoj, ko se je začela stavka scenaristov, saj so vedeli, da se bo nekaj zgodilo, zato so želeli, da bi se posvetovanja končala,” pravi doktor Talei.

“Nekaj jih je dejansko položilo depozit za operacijo in imelo pripravljen datum za vsak primer, če bi se stavka zgodila.”

Po besedah obeh kirurgov se je povpraševanje po terminih za posege od začetka stavke povečalo za 30 odstotkov. Kar zadeva čas okrevanja, se lahko lifting oči pozdravi v petih ali šestih dneh, medtem ko je okrevanje po liftingu obraza najdaljše. To traja po besedah plastičnega kirurga z Beverly Hillsa Jasona Diamonda najmanj dva tedna, da pa je operacija popolnoma neopazna pa vse do šest tednov.

Foto: Canva

Obstaja nekaj stvari, ki lahko pomagajo pospešiti postopek. Eden od teh je hiperbarična kisikova komora, katere lastnica je tudi Paris Hilton. “Imam pet, šest različnih pacientov, ki hodijo k njej domov, da bi jo uporabili,” pravi doktor Talei. “K Paris hodijo zato, ker ima to veliko komoro, ki je dovolj velika za štiri osebe. To je bolj družabno in ni klavstrofobično.”

Dlje časa kot traja stavka igralcev in scenaristov, več časa imajo ti za svojo preobrazbo in več denarja se bo steklo na račune plastičnih kirurgov. Ne bomo presenečeni, če v prihodnjih filmih ali na rdečih preprogah katerega od zvezdnikov ne bomo prepoznali, saj ni videti, da bi se stavka, ki traja trenutno že štirinajst dni, hitro končala.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close