10 najbolj luksuznih hotelov na svetu

Vas je kdaj zanimalo, kako izgledajo ter koliko stanejo najdražji hoteli na svetu? Mi smo tu, da vam odgovorimo na to vprašanje.

Meta Vražič / 15. september 2022
10. THE BOULDERS, Arizona Foto: The Boulders resort

The Boulders vas prepusti materi naravi, kar pa je odlična ideja, saj noben dekor, ki ga je ustvaril človek, ne bi mogel konkurirati nadrealističnim 12 milijonov let starim kamnitim formacijam letovišča.

 

Ogromno zdravilišče, ki se razprostira na 1300 hektarjih puščave Sonora, obljublja najboljše naravne pomlajevalne tretmaje, obe igrišči za golf pa sta vrhunski. Obstaja tudi zasebna ograjena vila  za zvezdnike, ki se želijo skriti pred očmi javnosti. Tiskovna predstavnica hotela Deborah Bridges pravi: “Naše stranke so med najbogatejšimi na svetu, vendar ne smemo govoriti o tem, kdo so naši VIP gostje, dokler ne umrejo.” To vam pove vse.

 

Cena običajne sobe za eno osebo je pičlih 400 evrov, cen za njihove anonimne vile, pa nikakor nismo uspeli najti. Morda z razlogom.

9. MARQUIS LOS CABOS, Los Cabos Foto: Marquis Los Cabos

Spektakularno preddverje hotela Marquis Los Cabos, ki ga je navdihnila nebesna legenda o dveh angelih, ki iščeta raj na zemlji, se odpira proti divje nemirnemu morju kot tempelj.

 

Čudovite, posebej zanje izdelan skulpture, masivni slapovi, spektakularni neskončni bazeni in ljubko spokojno zdravilišče pripravljajo oder za počitniške VIP osebe. Luksuzne sobe se ponašajo z balkoni, kjer lahko pogosto opazite kite, ki se selijo, obstajajo pa tudi zasebne vile z osebnimi bazeni za potapljanje.

 

Cena za predsedniški apartma: med 1970 evrov in 2300 evrov na noč.

8. CUISINART GOLF RESORT & SPA, Angvila Foto: Aurora Anguilla

CuisinArt Golf Resort & Spa, ki so ga prinesli isti ljudje, ki so ustvarili slavni kuhinjski NutriBullet, je bil prvotno zgrajen kot tropsko igrišče za svojega lastnika, kasneje pa so ga razširili tudi za goste.

 

Razkošne sobe za goste in vile z mavrskim navdihom so posejane po ogromnem zemljišču, ki se razteza na vrh plaž Angvile.

 

Kompleks Venus Spa & Fitness v letovišču je bil pomlajen v vrednosti 10 milijonov dolarjev, nepremičnina pa se ponaša tudi s 50 milijonov dolarjev vrednim golf igriščem, ki ga je zasnoval Greg Norman. To luksuzno skrivališče je zelo priljubljeno med zvezdniki, ki iščejo bosonogo razkošje daleč od žarometov.

 

Cene variirajo od tisoč evrov na noč za osnovne apartmaje, do skoraj 8 tisočakov za večposteljne vile.

7. PALMS, Las Vegas Foto: Palms

Las Vegas Palms slovi po priljubljenem življenju in na kakšen boljši način se resnično prepustiti mestu greha, kot da se zabavate v enem od njihovih luksuznih apartmajev na strehi, kot je Two-Story Sky Villa.

 

Osem in pol tisoč kvadratnih metrov velik apartma sprejme do 52 gostov za druženje in se ponaša z zaprtim bazenom s pogledom na Strip. Zaradi vrtljive postelje, telovadnice, medijske sobe in polnega bara s 17 sedeži, so ti elegantni prostori popolno mesto za izpolnitev domišljije o življenju v stilu, ki pripada le najboljšim playboyem na svetu.

 

Cena običajnih sob je le 250 evrov na noč, najem vile pa znaša kar 40 tisočakov.

6. ATLANTIS PARADISE ISLAND, Bahami Foto: Atlantis Paradise Island

Atlantis Paradise Island, zgrajen v poklon legendarnemu izgubljenemu mestu, je 141 hektarjev velik objekt, ki ga oglašujejo kot vrhunsko luksuzno letovišče na Bahamih.

 

Njihovo zlato jajce je apartma Bridge, ki se nahaja v 23. nadstropju. Obsega 10 razkošnih sob, s šest metrov visokimi stropi in okni po celotni dolžini ter vključuje veliki klavir, dva zabaviščna centra, formalno jedilnico z lestencem iz 22-karatnega zlata ter stalno osebje sedmih strežajev in spremljevalcev, ki ustrežejo vsaki vaši muhi.

 

Cena Bridge apartmaja je najmanj 6 tisočakov, saj je minimalni najem vsaj za pet noči.

5. THE PLAZA, New York Foto: The Playa NY

Čeprav ima “Veliko jabolko” veliko legendarnih in razkošnih hotelov, je Plaza pogosto najboljša izbira za obisk VIP gostov.

 

Kraljevska suita s tremi spalnicami je zasnovana v najbolj razkošnem šarmu starega sveta s formalno jedilnico za do 12 gostov, knjižnico, telovadnico, velikim klavirjem, popolnoma opremljeno kuhinjo (za osebne kuharje) in jo oskrbuje lastno osebje. Ima celo zasebno dvigalo. Ikonična zgradba, zgrajena leta 1907, je bila leta 1969 označena kot nacionalna zgodovinska znamenitost.

 

Najcenejša soba v Plazi stane 900 evrov na noč, kraljeva suita pa dobrih tri tisoč evrov.

4. BURJ AL ARAB, Dubaj Foto: Pexels

Osupljiva arhitektura hotela Burj Al Arab v Dubaju je zgrajena tako, da spominja na valovito jadro, zato je ena najbolj fotografiranih na svetu. Vse sobe so razkošni apartmaji v dveh nadstropjih z najsodobnejšo opremo in neverjetnim razgledom.

 

Poleg edinstvenih vrhunskih ugodnosti, kot je pritrjena helikopterska ploščad in lebdeča teniška igrišča, obstaja široka paleta futurističnih restavracij in možnosti nočnega življenja. Resno intenzivna je tudi njihova skrb za goste. Vrhunski dodatki vključujejo prijavo v apartmaju skozi cel dan, osebne strežaje na klic in vozni park Rolls Royce s šoferjem, ki skrbi za izjemno bogate VIP stranke, ki pogosto vključuje tudi člane kraljevske družine.

 

Najcenejša soba v Burj Al Arab vas bo stala 2700 evrov, najdražja pa dobrih 56 tisočakov na noč.

3. THE WESTIN EXCELSIOR, Rim Foto: Marriott

Hotel Westin Excelsior Rome, zgrajen leta 1906, ima impresiven pedigre v okrožju Via Veneto. Čeprav je večina sob cenovno dostopnih, je njihova glavna atrakcija apartma Villa La Cupola, ki je bil prenovljen za 7 milijonov evrov.

 

Ta značilni luksuzni kokon se razprostira na dveh nadstropjih, zaradi česar je največji apartma v Italiji. Opremljen v veličastnem starem slogu s sodobnimi visokotehnološkimi pripomočki, ročno poslikanimi kupolami v slogu katedrale, lastnim zasebnim fitnesom, jacuzzijem in formalno jedilnico, je vedno priljubljen za tiste, ki menijo, da denar ni ovira.

 

Za običajno sobo boste odšteli slabih 600 evrov, za Villo La Cupola pa slabih 12 tisočakov na noč.

2. RANCHO VALENCIA RESORT & SPA, Kalifornija Foto: Rancho Valencia Resort

Rancho Valencia Resort & Spa je pravzaprav predvsem namenjen navdušencem nad avti in hitrostjo. Letovišče svojim gostom ponuja izposojo Porsche vozil, s katerimi se lahko potikajo čez dan po mestu.

Ta enklava, ki jo je navdihnila španska kolonialna Hacienda, v osrčju Rancho Santa Fe ponuja 49 razkošno opremljenih hišic za goste z lastnimi terasami in kamini ter 3 razkošne zasebne rezidence, ki nudijo popolno ozadje za vaš naslednji vikend pobeg ali srečanje razširjene družine.

 

Letovišče in spa s 5 zvezdicami Forbesa, ki se nahaja na 45 hektarjih bujnih vrtov in nasadov citrusov, ponuja pomlajevalni wellness, fitnes in svetovno znane teniške programe. Njihova prepoznavna restavracija, The Pony Room, prikazuje zavezanost Rancho Valencia k sveži in trajnostni kulinarični praksi s svojo značilno kuhinjo Coastal Ranch v očarljivem in čudovitem vzdušju obedovanja na prostem.

 

Cena njihovih običajnih apartmajev se giblje med tisoč in tri tisoč evrov na noč, za ceno njihovih zasebnih rezidenc, pa jih je treba poklicati. Tako radovedni na žalost nismo.

1. EMIRATES PALACE, Abu Dabi Foto: Mandarin Oriental

Ko govorimo o luksuznih hotelih, je ta na vrhu. Gradnja palače Emirates Palace je stala približno 3 milijarde dolarjev, ima 394 velikih sob in apartmajev, 40 sejnih in konferenčnih sob, belo peščeno plažo, nešteto bazenov in fontan, dve razkošni zdravilišči, marmor, uvožen iz 13 različnih držav, in več kot 1000 kristalnih lestencev Swarovski.

 

Je kot majhna trdnjava za užitek, ki se ponaša tudi z najprestižnejšim razvojem marine na Bližnjem vzhodu. Člani kraljeve družine ali tisti, ki se želijo počutiti tako, se lahko razvajajo v enem od številnih apartmajev v palači, vsi z razkošno okolico, ki bi pristajala sultanu iz starih časov, a z dovolj sodobne opreme, da ugodi današnjim vrhunskim tajkunom.

 

Najcenejša soba v Emirates palace znaša 500 evrov na noč, dražje pa se gibljejo od 13 tisoč evrov naprej.

Avtor
Piše

Meta Vražič

New Report

Close