10-sekundni trik za hujšanje, ki deluje

03. februar 2024

10-sekundni trik za hujšanje, ki deluje

03. februar 2024
Foto: Instagram @camilacoelho

10-sekundni trik za hujšanje, ki deluje

03. februar 2024
Foto: Instagram @camilacoelho

Raziskava je pokazala, da je skrivnost v jutranji navadi!

“Vstanite iz postelje, pojdite na stranišče, nato pa stopite na tehtnico.” Tako predlaga osebni trener Marshal Roy, ki svetuje, naj to postane vaša vsakodnevna rutina.

Kljub številnim argumentom, ki kažejo na to, da tehtnice v kopalnici ne bi smeli imeti, je nova raziskava prišla do prav nasprotnih rezultatov. Dnevno tehtanje je lahko ključno za hujšanje. Raziskava je spremljala spremembe v teži pri štiridesetih ljudeh, ki so se držali zdrave prehrane.

Foto: Instagram @samiclarke

Rezultat je pokazal, da je tendenca pri izgubi kilogramov višja pri tistih, ki so se vsakodnevno tehtali, kot pa pri tistih, ki to počnejo enkrat mesečno, poroča Huffinghton Post. Da je priporočljivo imeti tehtnico v kopalnici, kažejo tudi druge raziskave.

Marshal Roy še svetuje:

Z vsakodnevnim tehtanjem imate zelo zanesljivo izhodišče in vse potrebne podatke na dnevni osnovi. Številke se bodo od dneva do dneva lahko razlikovale, vendar boste imeli v enem tednu natančen pregled nihanja kilogramov.

Foto: Instagram @shopweworewhat

Raziskava, ki so jo izvedli na univerzi v Minnesoti, v kateri je sodelovalo 1.800 anketirancev je pokazala, da so tisti, ki so bili na dieti in se dnevno tehtali, v dveh letih izgubili 6 kilogramov, drugi, ki so se tehtali enkrat tedensko, pa polovico manj.

Če je torej vaša želja izgubiti kilograme, potem mora tehtnica v kopalnici postati nepogrešljiva.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close