13 božičnih daril slovenskih oblikovalcev

12. december 2023

13 božičnih daril slovenskih oblikovalcev

12. december 2023
Foto: Instagram @ninagaspari

13 božičnih daril slovenskih oblikovalcev

12. december 2023

Za vse, ki še nimate idej, kaj podariti svojim najdražjim, smo pripravili seznam izdelkov, pod katerimi se podpisujejo slovenski ustvarjalci in oblikovalci.

Steklenica za vodo, Equa (25,50 €)

Z novim logotipom in posebej za praznično obdobje je znamka Equa zasnovala temno rdečo steklenico z motivom ozvezdja. Njen brezčasen dizajn, izjemna lahkotnost in vsestranska uporabnost opisujejo steklenico za vodo Timeless Stardust v velikosti 600 ml. Izdelana je iz nerjavečega jekla ter vodotesna z nedrsečim silikonom na dnu.

Foto: Instagram @equa

Nogavice Burek, Slavsocks (14,90 €)

Rdeča je barva sezone! Tina Mentol se podpisuje pod nogavice z nostalgičnim in humornim pridihom, katerih inspiracija so osemdeseta ter Jugoslavija. Z živo rdečimi nogavicami v omejeni izdaji ter napisom burek lahko obdarite tako ženske kot moške.

Foto: Instagram @slavsockslife
Foto: Instagram @slavsockslife

Čistilo in krema za obraz in telo, Dk_Glowy Cosmetics (35,40 €)

Kozmetiko je težje kupiti za darilo kot ličila, a vendar boste s tem kompletom težko zgrešili. Znamka Dk_glowy, ki bazira na naravnih sestavinah in ima certifikat Eco cert, je zasnovala dva izdelka za obvladovanje atopijskega dermatitisa, ki v tem letnem času številnim dela še posebej velike preglavice, lahko pa ga uporabljajo tudi vsi tisti, ki nimajo težav s to kožno boleznijo.

Foto: Instagram @dkglowycosmetics

Planer za leto 2024, Plannika (29,90 €)

Le kdo ne bi bil vesel novega planerja, s katerim lahko začne pisati novo poglavje v svojem življenju? Za vse, ki obožujejo beleženje, smo izbrali planer Boho. Na skoraj 200 straneh boste lahko zapisali svoje obveznosti, misli in načrte, nepozabna doživetja in svoje cilje. Planer s spiralno vezavo vključuje med drugim strani za beleženje športnih aktivnosti, financ, pregled spletnih nakupov ter za načrtovanje potovanj.

Foto: Instagram @plannika

Skodelica za kavo, Sisi (14,50 €)

Ni bolje začeti dneva s skodelico, ki bo v hipu spomnila vaše najdražje na vas. Naj začnejo dan pozitivno in z nasmehom na obrazu z ročno izdelano keramično skodelico za kavo ali čaj znamke Sisi. Lahko izbirate med številnimi barvami in napisi, ki jih lahko prilagodite obdarjeni osebi.

Foto: Instagram @sisi_sisishop

Lesena zapestnica, Dandeli, wooden accessories (35 €)

Približajte si naravo s široko zapestnico slovenske oblikovalke Lidije Matul. Izdelana je iz oljenega orehovega lesa, lahko pa izbirate med nekaj različicami oblik, od bolj do manj zavitih.

Foto: Instagram @dandeli_wooden_accessories

Knjiga Lovim svoje ravnotežje, Nina Gaspari (44 €)

Dobra knjiga je vredna veliko več kot dragi nakit ali ličila. Razveselite svoje najdražje s knjigo voditeljice, kolumnistke in podjetnice Nine Gaspari, v kateri prepleta strokovne vpoglede v postavljanje okvirjev uravnoteženega življenja, v katere je vpletla osebne zgodbe in spoznanja, ki ji vsakodnevno pomagajo loviti ravnotežje.

Foto: Instagram @ninagaspari

Bombonjera, Bon bon čokoladni atelje (12,50 €)

Pozabite na klasične bombonjere! Nam se sline cedijo ob pogledu na pisane bonbone, ki jih svojem čokoladnem ateljeju ustvarja Nika Svetec. Lahko izbirate med različnimi velikostmi, z okusi pa vas bo Nika, saj nikoli ne veste, kateri okusi se v njej nahajajo.

Foto: Instagram @bonbon_atelje

Šal, Souvenir Stand (148,95 €)

Naj vaše najdražje greje vaša toplina in toplina razkošnega črtastega šala slovenske oblikovalke Nataše Čagalj. Mehek pisan širok šal je izdelan iz 100-odstotne jagnječje volne in ima antibakterijske, termoregulacijske in hipoalergene lastnosti.

Foto: Instagram @souvenirstand
Foto: Instagram @souvenirstand

Trak za lase, Boho Headwear (37,50 €)

Špela Strašek je avtorica ročno izdelanih trakov za lase Juliette. Narejeni so iz satenasto svilene tkanine in na voljo v različnih barvah. Eleganten trak za lase, ki ustvarja popolno obliko pletenice in krone, ter je udoben za nošenje na vseh vrstah/lestvicah las.

Foto: Instagram @boho_headwear

Set šmink, Indy Beauty (82,08 €)

Izrazite ljubezen z darilnim setom štirih šmink Indy Beauty Velvet Collection v omejni izdaji. Darilni set v obliki srca vključuje štiri odtenke šmink Blondie, Selfmade, Perky in Fearless, ki so primerni za vse ženske ne glede na leta ali podton kože. Osrečite svoje drage osebe, vendar ne pozabite tudi nase. 

Foto: Instagram @indybeauty

Kratke hlače, SWY Brand (42,99 €)

To je ideja za darilo za fanta, brata, prijatelja ali očeta. Moške kratke hlače znamke Swy Brand, pod katero se podpisuje Petra Parovel so odličen sopotnik v telovadnici, med tekom ali katerikoli drugim športom. Spodnje oprijete hlačke imajo dva stranska žepa, v katera lahko spravijo telefon ali kakšno drugo malenkost.

Foto. Instagram @swybrand

Stojalo za torto, Nika Zupanc za Alessi (180 €)

Slovenska produktna oblikovalka Nika Zupanc je za italijansko znamko Alessi zasnovala kolekcijo kuhinjskih dodatkov Edge. Nam je všeč minimalistično elegantno stojalo za torto, ki je na voljo v dveh različnih materialih, nerjavečem jeklu ter medenini.

Foto: Instagram @iltornitorematto

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close