5 kosov, ki jih Francozinje nikoli ne bi oblekle (in kaj bi izbrale namesto tega)

11. avgust 2023

5 kosov, ki jih Francozinje nikoli ne bi oblekle (in kaj bi izbrale namesto tega)

11. avgust 2023
Foto: Instagram @mimiarr

5 kosov, ki jih Francozinje nikoli ne bi oblekle (in kaj bi izbrale namesto tega)

11. avgust 2023
Foto: Instagram @leasy_inparis

Francozinje izbiri modnih kosov posvetijo veliko časa – obstaja pa nekaj takšnih, ki jih ne bi oblekle za nič na svetu. Preverite, katerih.

Francozinje veljajo za kraljice stila in predstavljajo modni navdih številnim ženskam po vsem svetu. Modni strokovnjaki so njihov slog poimenovali francoski ‘chic’, zaradi katerega so bile v preteklosti že večkrat razglašene za najbolje oblečene ženske na svetu.

Ravno zaradi tega, ker posvetijo veliko svojega časa izbiri sofisticiranih modnih kosov, obstaja nekaj takšnih, katerih ne razumejo in jih ne sprejemajo. Vzgojene na minimalistični estetiki Jane Birkin in Coco Chanel, pazljivo izbirajo svoje modne kombinacije, nekaterih kosov pa se na daleč izogibajo. Preberite, kateri so to.

Foto: Instagram @nixeysdarkroom

1. Pajkice in trenirka

Kot je nekoč dejal Karl Lagerfeld – če je trenirka vaš izbrani modni kos, pomeni, da ste izgubili nadzor nad svojim življenjem. Tudi francoska dekleta se na splošno držijo tega. Čeprav si včasih zaželijo udobja, ga bodo ohranile izključno za telovadnico ali za dan, preživet doma.

Najbolj ležerna stvar, v katerih boste videle Francozinje na ulici, so kavbojke ali hlače, bele superge brez napisov ali logotipov ter ljubek top.

Foto: Instagram @leasy_inparis

2. UGG škornji

Nošenje UGG škornjev bi Francozinje označile kot modni zločin. Če v Parizu opazite ženske, ki jih nosijo, ste lahko trdno prepričani, da so turistke. Namesto tovrstne obutve bi se Francozinje odločile za škornje z majhno kvadratasto peto in zaobljenim sprednjim delom, ki jih je oboževala tudi Sharon Tate.

Foto: Instagram @leasy_inparis
Foto: Instagram @carolinedemaigret

3. Bomber jakne v stilu ameriških univerz

Bomber jakne z različnimi napisi in potiski v stilu ameriških univerz so v zadnjih letih velik hit, v svoje kolekcije pa so jih vključile tudi ene največjih modnih hiš, kot so Saint Laurent, Kenzo, Dsquared2 in druge.

A če vprašate Francozinje, bi morale biti takšne jakne rezervirane za najstnice v srednjih šolah. One se bodo raje odločile za večno usnjeno jakno ali trenčkot.

Kenzo, Foto: Spotlight/Launchmetrics
Foto: Instagram @leasy_inparis

4. Preveč barv

Serija Emily v Parizu in njena glavna junakinja prikazujeta vse tisto, kar je v nasprotju s francosko estetiko (in vse tisto, ob čemer Francozinje zmajujejo z glavo). Francozinje se držijo pravila – največ dve barvi, včasih pa se odločijo tudi za kakšno izstopajočo barvo modnih dodatkov.

Barve, ki pridejo v poštev so črna, bela, mornarska, bež, siva in svetlo modra. Vse, kar presega to, zanje pomeni velik skok iz cone udobja.

Foto: Instagram @dalhiida

5. Trend logomanije

Čeprav je ena najstarejših francoskih hiš Louis Vuitton svojo identiteto zgradila na vizualijah logomanije, se Francozinje poskušajo izogibati temu trendu, saj je v nasprotju z vsemi estetskimi normami, na katerih sloni njihova modna filozofija.

Francozinje namreč nikoli ne boste videli v obleki, na kateri bi prevladoval logotip. Chanelova klasična torbica ali zaponka za pas bosta opravila svoje delo.

Foto: Instagram @mimiarr

Za konec pa vam zaupamo še stavek, katerega je nekoč dejala Coco Chanel in po katerem se zgledujejo francoska dekleta:

“Ko zapuščate hišo, se poglejte v ogledalo in slecite en dodatek, nato pa ste pripravljene na odhod.

Style. Več novic

New Report

Close