5 modnih zapovedi, ki bi jih morale poznati ženske z oblinami

02. januar 2024

5 modnih zapovedi, ki bi jih morale poznati ženske z oblinami

02. januar 2024
Foto: Instagram @ashleygraham

5 modnih zapovedi, ki bi jih morale poznati ženske z oblinami

02. januar 2024
Foto: Instagram @ashleygraham

Obline niso nekaj, kar bi morali zakriti, ampak je prav, da jih ponosno, a okusno pokažemo. Pomislite na Kim Kardashian, Monico Bellucci, Evo Mendez. Razkrivamo vam pet stilskih nasvetov, ki jih morajo poznati vse ženske z oblinami.

Obline in plus size modeli niso imeli pred desetletjem mesta v modni industriji, kar pa se je s časoma spremenilo. Čeprav se trend, kot smo že pisali, zaskrbljujoče vrača na stare tire, obstajajo ženske, ki so za vedno spremenile modni svet. Niso trlice in nimajo manekenskih mer, imajo pa zato ženstveno postavo z oblinami.

Med njimi je v prvi vrsti Kim Kardashian, ki je mnogim ženskam z oblinami vzor in je zaslužna, da je pred leti velika zadnjica (znova) postala simbol lepote. Tako kot pri vsaki postavi, morajo ženske upoštevati svoje leto in mere ter prilagoditi izbor oblačil. Katera pravila morajo upoštevati?

Foto: Instagram @kimkardashisan

1. Obleka na preklop

Klasika, ki pristaja vsem postavam, in obenem idealna izbira tako za dnevno kot večerno obleko. V izrez pri prsih bo vizualno zmanjšal prsa, prevezani pasovi pa vas bodo optično zožili v predelu pasu.

2. Ustrezen jeans

Če imate večji trebuh pozabite na `mama` jeans, če imate večjo zadnjico in suhe noge, se izogibajte skinny jeansu, če ste nizke postave izberite jeans z visokim pasom. Bodite pozorni na proporce in izberite kroj ter barvo, ki vam izenači širino rame in bokov, vas optično podaljša in obenem zoži.

3. Viskozne cigaretne hlače

Še posebej, če boste izbrali tiste z visokim pasom, boste v njih videti zelo prefinjeno in elegantno. Kombinirajte jih s klasičnimi salonarji ter privlačno bluzo ali puloverjem. Ne pozabite, da naj bo en del oblačila v kontrastu z drugim, se pravi če so hlače ožje, je lahko zgornji del širši in obratno.

4. Ne zakrijte oblin, ampak jih poudarite

Za iluzijo ožjega pasu hlače, krilo ali obleko kombinirajte s pasom. Če se boste v celoti odeli v cunjasta, viseča in široka oblačila, boste videti širše, kot ste v resnici in niti najmanj ženstveno.

5. Ključni kos

Ne to ni steznik ali rjuha, s katero bi se zakrili in skrili pred očmi drugih, temveč ozko pencil krilo. Pazite, da je ravno pravšnje dolžine (ne sme popolnoma prekrivati kolen) ter da ga kombinirate z ustreznim zgornjim delom ter čevlji. Čevlji na špico noge podaljšajo in jih naredijo veliko bolj seksi.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close