5 najboljših aplikacij za spremljanje vnosa kalorij

27. februar 2024

5 najboljših aplikacij za spremljanje vnosa kalorij

27. februar 2024
Foto: Spotlight/Launchmetrics

5 najboljših aplikacij za spremljanje vnosa kalorij

27. februar 2024
Foto: Spotlight/Launchmetrics

Ni več skrivnost, da je pot do vzdrževanja telesne teže in izgubljanja kilogramov odvisna od razmerja kalorij, ki jih zaužijete in porabite.

Štetje kalorij zna biti naporno in dolgočasno, a je odličen pokazatelj za nadzor nad telesno težo in pri hujšanju. Pametni telefoni, ki so postali odlični pomočniki pri vsakdanjem delovanju, vam tako pridejo prav tudi, če ste se odločili spremeniti prehranjevalne navade.

Čeprav je štetje kalorij pogosto komentirano kot negativno, je pravzaprav odličen način za vzpostavitev boljšega odnosa do hrane in spoznavanje njenih makrohranil.

Štetje kalorij vam lahko olajšajo mobilne aplikacije, ki imajo poleg poudarjanja hranilnih vrednosti še druge funkcije. Opomnijo, kdaj je čas za prehranjevanje, za pitje vode, nekatere pa imajo tudi peščico odličnih receptov. Izbrali smo 5 najboljših!

Foto: Instagram @gentlesleague

MyFitnessPal

To je ena najbolj znanih aplikacij za sledenje kalorijam in je priljubljena, ker je zelo enostavna za uporabo. V le nekaj klikih je mogoče izračunati dnevne kalorične potrebe glede na vaš izbrani cilj, baza podatkov pa vsebuje hranilne vrednosti za več kot 11 milijonov živil in obrokov. Aplikacija vam bo sporočala, koliko kalorij morate zaužiti, da boste shujšali, se zredili ali obdržali trenutno težo. Nam so všeč številni nasveti za boljšo in bolj raznoliko prehrano.

MyDietCoach

Ta aplikacija se od zgornje razlikuje po tem, da je usmerjena tudi k mentalni podpori. Na primer, če dosežete enega od zastavljenih ciljev, vas aplikacija nagradi in vam svetuje, kako naprej. Ideja oz. glavni namen aplikacije ni samo doseči določeno številko na tehtnici, temveč spremeniti način prehranjevanja.

Fooducate Nutrition Tracker

Aplikacija vam omogoča, da s skeniranjem črtne kode določenega živila izveste vse o njegovih hranilnih vrednostih. Vključuje ima podatke za več kot 250.000 izdelkov, poleg hranilnih vrednosti pa vam ponuja podatke od kod prihajajo vitamini iz določenega izdelka in podobno. Zelo uporabna aplikacija, še posebej če želite imeti uravnotežene obroke, pri katerih poudarek ni le na številu kalorij, ampak je poudarek na njihovi sestavi.

Foto: Pexels

Lifesum Lifesum

Če boste izbirali aplikacije za štetje kalorij in izgubo telesne mase, ne pozabite na nekakšen virtualni trener, ki vas opomni, kdaj in kako jesti, pa tudi telovaditi. Aplikacija temelji na vzpostavljanju reda v vaši prehrani, namesto izpuščanja obrokov, poleg štetja kalorij pa ponuja tudi veliko podatkov o hranilni sestavi živil.

Lose it!

Ta aplikacija je zelo podobna aplikaciji MyFitnessPal, njena največja prednost pa so opomniki. Aplikacija je namreč ustvarjena, da vas opomni, kdaj je čas za določene gastronomske aktivnosti v dnevu. To je odlična stvar, če je vaš vsakdan naporen in pogosto pozabite, da je čas za obrok ali prigrizek. Hujšanje je s preskakovanjem obrokov težje ter zdravju veliko bolj škodljivo.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close