5 stvari, ki bodo uničile vaše razmerje

17. junij 2022

5 stvari, ki bodo uničile vaše razmerje

17. junij 2022
Foto: Unsplash

Ljudje svoja razmerja pogosto
nezavedno uničijo s svojim obnašanjem. Če jih obrnejo, pa to privede do kvalitetnejših odnosov.

Steven Ing, družinski in partnerski terapevt razlaga, da pri svojih strankah opaža pet zelo preprostih stvari, ki jih počnejo. S tem pa zagotovljeno vodijo svoje razmerje h koncu.

Razumeti slabo, da dobimo dobro

Včasih moramo videti, kaj počnemo slabo in narobe, da lahko razumemo, kako početi dobro. Da lahko vzpostavite dober in pozitiven odnos s partnerjem, morate opaziti svoje škodljiva dejanja.

Foto: Pexels
  1. Frankensteinanje vašega partnerja,” je ena izmed prvih napak, pravi Steven. “V razmerju bo pogosto eden izmed partnerjev razmišljal ‘če bi bil bolj romantičen’ ali ‘bolj spontan’ ali karkoli, kar njihov partner ni,” razlaga terapevt. Namesto, da bi se osredotočali na dobre lastnosti partnerja, razmišljajo, da so z napačno osebo. Posledično pa želijo “sešiti’ svojega popolnega partnerja.
  2. Napačen pogled na fantazije. Večina ljudi meni, da se morata s partnerjem popolnoma skladati v spolnosti in fantazijah, in če eden odstopa, je perverzen. “Vsi smo spolna bitja in tako kot fantaziranje o ropu banke ne povzroči zločina, spodbujanje govora o fantazijah ne povzroča afer,” razlaga Steven. Odprt pogovor o fantazijah poveča intimnost v razmerju, saj vas zbliža in omogoča, da se spoznate.
  3. Mislite, da morate biti identični. Mnogi mislijo, da se morata s partnerjem v vseh svojih prepričanjih strinjati, da sta lahko skupaj. Ni potrebno, da se vajina vera, politika in mnenja skladajo, da sta lahko kompatibilna. “Namesto, da iščeta, kje se ne strinjata, poskusita najti komplementarna področja, sposobnosti in zanimanja.”
  4. Toga pravila, brez izjem. “Zagotovo ste že kdaj pomislili: ‘Če me prevara, je konec’. Morda menite, da to motivira zvestobo, a ima obraten učinek,” razlaga Steven. “To jih bo spodbudilo, da skrivajo, kdo so.” Vsi smo pomanjkljivi in zmožni napak, če se tega zavedamo, dajemo sebi in partnerju možnost, da o svojih napakah govorimo in jih popravimo.
  5. Preprečevanje zunanjih prijateljstev. Dokaj pogosto je, da so partnerji drug drugemu najboljši prijatelji. In čeprav je fantastično imeti tako osebo ob sebi, je pomembno, da spodbujate tudi prijateljstva izven razmerja. “Ljubosumje na partnerjeve prijatelje je samouničujoče, saj so ljudje, ki imajo dobre prijatelje, srečnejši, bolj ljubeči in bolj funkcionalni,” razlaga Steven.
Foto: Unsplash

Bodite ljubeči

Če je vaš cilj v razmerju ustvariti pravo intimnost in deliti svoje življenje s partnerjem, morate ustvariti okolje, v katerem se bo vaš partner počutil ljubljeno in sprejeto. Če pa je vaš cilj uničiti vaše razmerje, vas bo teh pet stvari zagotovo privedlo do tega.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close