5 stvari, ki jih morate vedeti, preden se odločite za frufru

08. januar 2024

5 stvari, ki jih morate vedeti, preden se odločite za frufru

08. januar 2024
Foto: Instagram @paola_cossentino

5 stvari, ki jih morate vedeti, preden se odločite za frufru

08. januar 2024
Foto: Instagram @paola_cossentino

Splošno znano je, da frufru pomladi obraz in osveži naš videz, vendar pa …

Kadar na ulici vidimo žensko s frufrujem, si zelo lahko predstavljamo, da je to tudi prava rešitev za nas. A žal ni vedno tako. Preden naredite odločilen rez s škarjami, je dobro vedeti sledeče:

Frufru pomeni obveznost

Želite frufru samo zato, ker vam je trenutna pričeska dolgočasna in vam je dovolj rutine? Potem morate vedeti, da je frufru pravzaprav ena sama rutina. V večini primerov se mora frufru dnevno urejati in če se ga boste naveličali, boste čakali kar nekaj časa, da vam sprednji lasje spet zrastejo.

Foto: Instagram @lilyjcollins

Frufru preoblikuje obraz

Frufru vizualno zapira čelo in navidezno spremeni obliko obraza, zato je pomembno, da že vnaprej veste, kaj želite z njim doseči. Znižati čelo, razširiti obraz ali ga podaljšati? Preden se usedete na frizerski stol, imejte popolnoma jasno sliko.

Pomemben je tip las

Frufru najlažje vzdržujejo ženske, ki imajo tanke in ravne lase, kot pa, če so skodrani, valoviti ali težko ukrotljivi. V tem primeru je boljša odločitev stopničasti frufru in ne postrižen strogo naravnost.

Foto: Instagram

Strokovnjaki vedo najbolje

Striženje in oblikovanje frufruja je najboljše prepustiti strokovnjakom. Pred tem je dobro, da najdete fotografijo pričeske, ki vam je najbolj všeč, saj boste tako svoje želje frizerju najlažje pojasnili. Upoštevajte tudi njihove nasvete, ki jih bodo predlagali glede na vašo strukturo las.

Dotikanje las in kože

Pri pričeskah s frufrujem so možne težave s kožo, saj se pod lasmi pogosteje znoji in je v pogostejšem stiku z lasmi. To pa lahko na občutljivi koži povzroča draženje in mozolje, še posebej, če uporabljate veliko preparatov za oblikovanje las.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close