56-letna igralka zasluge za noro postavo pripisuje temu velikemu premiku

14. junij 2023

56-letna igralka zasluge za noro postavo pripisuje temu velikemu premiku

14. junij 2023
Foto: Profimedia

“Po svetu hodim z več samozavesti, kot kadarkoli prej,” je o svoji poti delila igralka Halle Berry.

56-letna producentka, režiserka in igralka Halle Berry je v svoji tedenski kolumni za Women’s Health spregovorila o tem, kaj jo je pripeljalo do tega, da je tako pozno v življenju naredila tako spremembo.

“Danes imam čast trenirati z nekaterimi najboljšimi kaskaderji v igri. V svojih dvajsetih in tridesetih sem trenirala predvsem zato, da bi dobro izgledala. Bila sem mlada in videz je bil pomemben del moje zgodnje igralske kariere,” je dejala.

Foto: Profimedia

Halle je dejala, da je takrat trenirala predvsem z utežmi. “Vedno sem bila v telovadnici, bodisi da sem sedela na napravi z utežmi bodisi da sem imela v rokah uteži. Šlo je predvsem za oblikovanje; delala sem na tem, da sem izolirala mišične skupine in dvigovala čim težje uteži,” je povedala, a dodala, da je bilo vse skupaj precej dolgočasno. A izgledala je dobro in to ji je zadostovalo.

“Ko sem pri 22 letih ugotovila, da imam sladkorno bolezen, so se stvari začele spreminjati in na fitnes sem začela gledati kot na način skrbi za svoje zdravje in telo. Zato se je v naslednjih nekaj desetletjih moj pogled (in moja vadba!) spremenil. Bolj kot na videz sem se začela osredotočati na to, da se počutim fit in ne le zgledam fit.”

Foto: Profimedia

Od trenutka, ko je postala mati, si je želela biti močna in zdrava za svoje otroke. Želela jim je biti čim več na voljo. “Želela sem, da bi jih lahko odnesla iz goreče hiše, če bi bilo to potrebno.

Zdaj, ne glede na to, ali telovadi sama ali trenira s Petrom Lee Thomasom, je njena telovadba svobodna, trenira, kot želi. “Sedaj izvajam jogo in raztezanje, tečem, delam z lastno telesno težo, utežmi in upornimi trakovi ter vadim borilne veščine,” je delila. S trenerjem nikoli ne ponovita popolnoma enakega treninga. “In vedno končam z bolečinami na mestih, za katera sploh nisem vedela, da imam mišice!”

“S takšnim pristopom k fitnesu mi ni nikoli dolgčas, moje telo še naprej žanje koristi in po svetu hodim bolj samozavestno kot kdaj koli prej. Češnja na torti: ker se bolj osredotočam na svojo zdravstveno učinkovitost, v vadbi uživam bolj kot kdaj koli prej – in tudi izgledam enako fit kot kdaj koli prej,” je še zaključila.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close