Nasveti za hujšanje, ki jih osebni trenerji ne delijo brezplačno

13. april 2023

Nasveti za hujšanje, ki jih osebni trenerji ne delijo brezplačno

13. april 2023
Foto: Unsplash

Tako kot v vsaki industriji je tudi v fitnes industriji nekaj nasvetov in skrivnosti, ki jih trenerji delijo le s svojimi strankami.

Delo z osebnim trenerjem ni poceni, zato marsikdo išče nasvete o zdravju in telesni pripravljenosti na družbenih omrežjih, a ti nasveti niso vedno kvalitetni.

Medij Sun se je pogovarjal z več osebnimi trenerji in strokovnjaki, ki so delili nekaj preprostih nasvetov za motivacijo, da lahko letos dosežete svoje cilje.

Foto: Pexels

Nasveti za hujšanje

  • Pijte več vode in hodite. Zadostna hidracija je pri izgubljanju teže ključna, saj vam bo pomagala pri lakoti in prispevala k boljšemu počutju. Hoja pa je odličen način, da dvignete svoj nivo aktivnosti, ne da bi se preveč namučili.
  • Nastavite si alarm. Če veliko sedite, si na mobitelu nastavite alarm, da pretegnete noge in se večkrat na dan odpravite na kratek 10- do 20-minutni sprehod.
  • Bodite pozorni na svoj menstrualni ciklus. Ženske imajo v tistih dneh v mesecu pogosto večji apetit in manj volje do gibanja. V teh dneh poskušajte svojo težo vzdrževati, namesto da bi jo izgubljali, tako bo vaš nivo energije višji, kar običajno tudi privede do želje po vadbi.  
  • Izračunajte, koliko kalorij potrebuje vaše telo. Na spletu lahko najdete številne kalkulatorje, ki vam izračunajo približen potreben vnos za hujšanje ali ohranjanje teže. Ko dobite izračun, dva tedna budno spremljajte svojo težo, če se ta ne spremeni ali se dvigne, potem mora biti vaš vnos nižji. A bodite pozorni, pri ženskah so nihanja tudi do tri kilograme popolnoma običajna, zato je ključno, da svojo težo opazujete dlje.
Foto: Unsplash

Nasveti za raven in definiran trebuh

  • Mnogi osebni trenerji pravijo, da trebušne mišice nastanejo v kuhinji. In to je še kako res. Za vidne trebušne mišice tako pri moških kot ženskah mora biti prehrana izjemno stroga. Zato so mnogi trenerji mnenja, da “six packi” sploh niso dobri za merjenje zdravja in fizične pripravljenosti, saj so za večino izjemno težki za vzdrževanje.
  • Bodite pozorni na svojo držo. Med drugim je vaša drža velik faktor pri tem, kako velik izgleda vaš trebuh. Če želite izgledati bolje (in tudi bolj samozavestno), pazite, da imate pravilno in pokončno držo.
  • Izločite živila, zaradi katerih se počutite napihnjene. Pretirani poudarki tu niso potrebni. Ne glede na to, kako radi imate določene jedi, če vas te napihujejo, vam vaš trebuh ne bo hvaležen.
Foto: Unsplash

Nasveti za oblikovanje postave

  • Trening z utežmi je eden izmed najboljših načinov za oblikovanje postave. Mnoge ženske se bojijo, da bodo s tem postale preveč mišičaste, a trenirate lahko tudi z lažjimi utežmi.
  • Vaje za moč so poleg vaj z utežmi prav tako odlično orodje pri izgubi teže in oblikovanju postave. Če nimate dostopa do uteži ali fitnesa, so vaje z lastno težo vsekakor dovoljšen izziv za vaše telo.
  • Kardio je le pomagalo. Mnogi mislijo, da sta tek in kolesarjenje edini način za izgubo teže. A za hujšanje kardio vadba v resnici ni nujna. Je izjemno dobra za vaše kardiovaskularno zdravje, a če v njej ne uživate, ni razloga, da se vanjo silite.
  • Poiščite aktivnost, ki vas veseli. Kljub vsem nasvetom je pri iskanju zdravega načina življenja ključno, da si izberete aktivnost, v kateri uživate. Če ne marate hoje v hribe, potem ne hodite v hribe, tudi običajen sprehod je odlična ideja za aktivnost. Če si najdete aktivnost, v kateri uživate, bodo treningi veliko lažji.
Foto: Unsplash

Nasveti za motivacijo

  • Nekomu povejte svoje cilje. Če boste svoje cilje ubesedili in jih delili z nekom, se boste počutili dolžne držati svoje zapovedi.
  • Poskusite biti okoli enako mislečih ljudi, ki radi ohranjajo kondicijo in skrbijo za svoje zdravje. Če se družite z nekom, ki je tudi aktiven in se zdravo prehranjuje, bodo vaša druženja najbrž povezana s tem. Prav tako so prijatelji, ki trenirajo z vami, odličen vir motivacije.
  • Ne čakajte, da bo motivacija prišla sama od sebe. Motivacija skozi čas pogosto zbledi, sploh kadar smo utrujeni ali slabe volje. Osredotočite se na svoj cilj in imejte v glavi, da je bolje biti discipliniran kot motiviran.
  • Med treningom poslušajte glasbo, ki vas bo motivirala. Številne raziskave kažejo, da ima glasba med treningi pozitiven vpliv na nas in pogosto dvigne naše razpoloženje ter zmogljivost.
  • Zapišite svoje cilje in zakaj trenirate, da ostanete na pravi poti. Tako se boste vsakič, ko boste imeli slab dan, lahko opomnili, zakaj to počnete in česa si želite.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close