Niste športni tip? Ni problema, lotite se vaj za “lena dekleta”!

07. april 2023

Niste športni tip? Ni problema, lotite se vaj za “lena dekleta”!

07. april 2023
Foto: Instagram @chlosertoyou

Ne gre za to, ali ste res leni ali pa morda res zelo zaposleni in posledično utrujeni – bistvo je, da se ne morete premakniti s kavča.  

S tem ni prav nič narobe in nihče vas ne obsoja. Včasih po napornem dnevu preprosto nimamo motivacije, da bi se preoblekli v športna oblačila in šli teč. Na TikToku so zato iznašli rešitev: vaje za “lena dekleta”. In ko rečemo vaje, v resnici mislimo le hojo. 

Ena izmed uporabnic tako ljudi vzpodbuja, da se v primeru dežja, napornega dneva in drugih nadležnih razlogov, ki nam preprečujejo odhod v fitnes ali na tek ali sprehod v naravo, lotijo hoje po stanovanju. Za svoje sledilce celo pripravlja vzpodbudne videe, v katerih koraka ob glasbeni spremljavi ABBE, Disneyjevih pesmi, pesmi Miley Cyrus in Michaela Jacksona, pri tem pa še malo zapleše. 

@sharonas.hill

Home walking workouts are SO convenient for many many reasons! Movement = movement, no matter how you get it! Im glad I’m able to provide a FUN way of movement for people who cant go outside! You can find all my fun, free, mostly beginner walk and dance workouts on my YT, sharonas hill🥰 #bekind #walking #walkingworkout #sharonashill #mammamia #10000steps

♬ Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight) – ABBA

Celotna “vaja” je zelo preprosta: izberite pesem ali seznam pesmi, ki vas spravijo v dobro voljo in pri katerih lahko zraven korakate v ritmu. Če zraven še malce razmigate roke in ramena, vam ne bo prav nič škodilo, toda važno je, da korakate in se gibate, saj boste na tak način brez večjega truda povečali število prehojenih korakov v dnevu.

Pri vajah za lene punce ni prav nič pomembno, kakšne vaje delate, ali greste v fitnes, na tek ali pa marširate po stanovanju. Gibanje je gibanje, ne glede na to, na kakšen način se gibate. 

Tiste, ki pa si želijo popestriti svojo leno telovadbo, se lahko poleg hoje in plesa ob glasbi lotijo tudi kratkih vaj za trebušne mišice, ki jih lahko izvedemo kar na postelji. 

Vaje za lene punce so tako odličen način, da se spravimo v gibanje tudi ob dnevih, ko se nam zdi, da nimamo časa ali pa se nam preprosto ne da telovaditi. Ne potrebujemo najlepšega ali najboljšega kompleta pajkic in topa – korakamo lahko kar v trenirki ali spodnjem perilu. Idealno!

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close