6 filmov, ki upodabljajo žensko moč in nas motivirajo

07. marec 2024

6 filmov, ki upodabljajo žensko moč in nas motivirajo

07. marec 2024
Foto: Youtube

6 filmov, ki upodabljajo žensko moč in nas motivirajo

07. marec 2024
Foto: Youtube

Nekateri režiserji in scenaristi so določene filme ustvarili prav z mislijo na ženske ter z željo, da jih motivirajo in spodbudijo ter jim pomagajo odkriti njihovo notranjo moč.

Nekateri filmi nam ostanejo v spominu še dolgo po tem, ko si jih ogledamo, druge pa pozabimo v trenutku, ko se pokaže odjavna špica. O prvih razmišljamo in se nam vračajo v spomin. Vsadijo nam določeno zamisel, ki se lahko iz semena razvije v poln cvet šele čez leta in nam morda celo spremeni življenje.

Menimo, da so nekateri režiserji, režiserke ali scenaristi in scenaristke določene filme ustvarili prav z mislijo na ženske ter z željo, da jih motivirajo in spodbudijo. Predstavljamo vam 6 nepozabnih filmov, ki bi si jih morala ogledati vsaka od nas!

Življenje v rožnatem (2007)

Prodorna in občutljiva biografija (La Vie en Rose) o francoski divi šansona Edith Piaf, ki se je borila za pravico do svojega življenja, petja in ljubezni.

Mnogi so prepričani, da film odraža resnično atmosfero Pariza, v katerem je živela slovita šansonjerka. Malega Vrabčka, kot so dejali Piafovi, je odlično upodobila Marion Cotillard.

Nasmeh Mona Lize (2003)

Ta film z Julio Roberts, v originalu Mona Lisa Smile, vas bo naučil vrednot dostojanstva, poguma in namena. Zgodba govori o tem, da je pomembno misliti s svojo glavo in sprejemati lastne odločitve.

Punčka za milijon dolarjev (2004)

Million Dollar Baby vas bo osvojil, ker brezkompromisno prikazuje resničnost. Hillary Swank igra glavno vlogo, film je režiral veteran Hollywooda Clint Eastwood, ki igra tudi vlogo trenerja mlade boksarke.

V njem igra tudi Morgan Freeman. Pokaže nam, da je življenje resno in tudi surovo. Včasih nam življenje da izziv, s katerimi se lahko soočijo samo odločni, neustrašni in motivirani posamezniki.

Frida (2002)

Zgodba o nepozabni Fridi Kahlo, ki kljub težkemu življenju v sebi nosi uporništvo, neusahljivo željo po ustvarjanju in energijo, ki se preseli na vse okoli nje.

Frida je bila stara 20 let, ko je spoznala mnogo starejšega mehiškega slikarja Diega Rivero. To ni le film o dveh izjemnih slikarjih, ampak o ženski, ki je ljubezen postavila na prvo mesto. Upodobila jo je Salma Hayek.

Coco Chanel (2009)

V originalu Coco Before Chanel je zgodba o sloviti oblikovalki, ki je za vedno spremenila svet mode. Film o močni ženski, ki se je zoperstavila konzervativni sredini svojega časa.

Nekateri menijo, da je film prepočasen, a prav v tem se skriva njegov šarm, saj nam intimno odstira svet legendarne modne oblikovalke. Audrey Tautou je zvesto upodobila slovito Parižanko.

Jej, moli, ljubi (2010)

Julia Roberts je očitno prava za vloge močnih žensk, saj je nastopila kot glavna protagonistka tudi v kultnem filmu Eat, Pray, Love, posnetem po romanu z istim naslovom, ne pozabimo pa še na imeniten film Erin Brockovich iz leta 2000, v katerem je blestela še z enim za ženske navdihujočim likom.

Jej, moli, ljubi je preprosto obvezen film za vsako žensko, o potovanjih po svetu in o potovanju po sami sebi.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close