To so božični filmi, ki jih zagotovo še niste videli

18. december 2023

To so božični filmi, ki jih zagotovo še niste videli

18. december 2023
Foto: Profimedia

Če ste naveličani božičnih filmskih klasik kot so Sam doma, Počitnice in Pisma Sv. Nikolaju, smo vam pripravili seznam novejših, ki bodo to še postali.

Wonka (2023)

Film je pred dnevi doživel svetovno premiero, vsekakor pa ga lahko vidite tudi v slovenskih kinematografih. V novi različici filma o tovarni čokolade in Willyju Wonki, zgodbi ki si jo je originalno zamislil Roald Dahl, navdušuje Timothée Chalamet. Ob njem v pustolovskem muzikalu igrajo še Rowan Atkinson, Hugh Grant ter Sally Hawkins.

Zgodba govori o fantu Willyju, ki se loti posla izdelovanja čokolade, ki pa je vse prej kot enostaven. Ob podpori prijateljev in mladega dekleta postane bolj kot kadarkoli prej odločen uporabiti svoj talent in vztrajnost, da bi uresničil svoje sanje. V tej očarljivi, slastni in na trenutke nevarni pustolovščini, Willy odkrije, da bo večina ljudi izbrala pot pohlepa, toda ve, da za dežjem vedno posije sonce. Vse, kar resnično potrebuje, je slediti svojim sanjam in vedno verjeti vase.

The Naughty Nine (2022)

Družinska komedija, v kateri igrajo Winslow Fegley, Camila Rodriguez, Deric McCabe in Danny Glover, govori o fantu, ki izve, da je na Božičkovem seznamu `porednih otrok`. Zbere skupino otrok s tega `porednega` seznama, da bi dobili darila, ki si jih po njihovem mnenju zaslužijo. Njihov načrt je izvesti zapleten rop v Božičkovi vasi na Severnem polu, a na poti spoznajo, da je najboljši način, kako se znebiti seznama porednih, ta, da svoje edinstvene talente usmerijo v dobro in ne v zlobo.

Genie (2023)

Ljubitelji humorja Melisse McCarthy ne zamudite novega prazničnega komičnega filma, v katerem zvezda filmov Drzni par, Vohunka, Dekliščina, igra čarobnega duha, ki ga v svoje življenje prikliče deloholik Bernard (Paapa Essiedu). Skupaj se podata na zabavno pustolovščino, da bi Bernard pred božičem pridobil nazaj svojo družino.

Falling for Christmas (2022)

S to romantično komedijo se je po več kot desetih letih na filmska platna vrnila Lindsay Lohan. Zgodba se vrti okoli razvajene dedinje, ki v smučarski nesreči izgubi spomin in pristane v oskrbi privlačnega lastnika koče. Ob Lindsay v filmu med drugim zaigrajo Chord Overstreet, George Young in Olivia Perez. V filmu pa bodite pozorni na posnetke smučarskih središč, saj so si ustvarjalci filma pomagali tudi s posnetki slovenskega smučarskega središča Kranjska Gora.

Družinska zamenjava (2023)

Jennifer Garner, Ed Helms, Emma Myers, Brady Noon in Rita Moreno nastopijo v družinski komediji z dvojnim klišejem, ki po oceni spletne strani Variety še nikoli ni bil tako smešen ali resničen. Gre bolj za reduciran stereotip dvojne zamenjave teles – družina se nekaj dni pred božičem znajde v kaosu, ko zaradi redkega kozmičnega dogodka starši zamenjajo telesa s svojimi najstniki. Mati in hči zamenjata mesti, prav tako oče in sin.

The Bad Guys: A very Bad Holiday (2023)

Animirani film, ki bo pred ekrane pritegnil celotno družino, je nadaljevanje lanskoletne uspešnice Barabe. V novi pustolovščini zlobneži ničesar ne obožujejo bolj kot božično jutro, saj je, medtem ko vsi doma odpirajo darila, to odličen čas za izvedbo prazničnega ropa po vsem mestu. Toda ko je božič nepričakovano odpovedan, morajo zlobni fantje storiti nepredstavljivo: ponovno podžgati praznični duh v mestu, tako da namesto da bi jemali, dajejo.

Medvedkov božični čudež (2023)

December je mesec, ko utripajo lučke, ko se izpolnjujejo želje, ko žari ljubezen in ko so mogoči prav vsi čudeži. Vse to pričara tudi izjemno ljubek in čudovit norveški film za otroke, ki v kina po Sloveniji prihaja v sinhronizirani različici Medvedkov božični čudež. 

Zgodba govori o 8-letni deklici, ki odkrije neverjetno skrivnost: na zgornji polici stojnice s srečelovom je najbolj ljubek plišasti medvedek pravkar premaknil glavo in začel vohljati s svojim smrčkom. Ko medvedka na srečelovu zadane nekdo, ki ga odpelje v zapuščeno drvarnico, mu nova prijateljica, plišasta ježevka Olga, pomaga spoznati, kaj v tem življenju zares šteje in je najbolj pomembno.

Deček po imenu Božiček (2021)

Zgodba govori o dečku Nikolasu, ki se odpravi na nenavadno pustolovščino na zasneženi sever, da bi poiskal svojega očeta, ki se odpravlja v Elfhelm, legendarno vas škratov. Nikolas s sabo vzame trmastega severnega jelena Blitzena in zvesto hišno miško ter kmalu spozna svojo usodo v tej čarobni, komični in prikupni zgodbi, ki dokazuje, da nič ni nemogoče. V pustolovski družinski drami igrajo Henry Lawfull, Maggie Smith, Isabella O’Sullivan in Joel Fry.

Noelle (2019)

Glavna junakinja z istoimenskim naslovom komedije je morala vedno podpirati in spodbujati svojega brata Nicka, ki je bil posvečen, da prevzame vlogo Božička. Ko Nick (Bill Hader) tik pred božičem izgine, se Noelle, ki jo igra Anna Kendrick, odpravi na zabavno in iskreno potovanje, da bi ga našla in končno ugotovila, kaj je v resnici božič.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close