6 razlogov, zakaj smo v hladnejših dneh videti starejši

16. december 2023

6 razlogov, zakaj smo v hladnejših dneh videti starejši

16. december 2023
Foto: Instagram @dani_elle_laz

6 razlogov, zakaj smo v hladnejših dneh videti starejši

16. december 2023
Foto: Instagram @dani_elle_laz

Nizke temperature koži in lasem niso naklonjene.

Pomanjkanje sonca pomeni tudi manj vitamina D, kar ne vpliva le na slabše razpoloženje, ampak tudi na sam videz. Na lepoto negativno vpliva tudi gretje v zaprtih prostorih in zaradi tega smo lahko v hladnejših dneh videti slabše kot poleti.

Preverite, kako hladni dnevi vplivajo na lepoto:

Izrazitejši podočnjaki

Podočnjaki so pozimi bolj izraziti zaradi pomanjkanja vitamina D, zaradi česar so mnogi videti za nekaj let starejši. Zaradi podočnjakov največkrat trpijo ženske svetlejše polti, zato jim je dobro med ličenjem nameniti več pozornosti. Za prekrivanje je najboljši pripomoček korektor, v kombinaciji s pudrom v prahu.

Foto: Instagram @mandybork

Nezdrav videz las

Ogrevanje, hlad, suh zrak in statična elektrika negativno vplivajo na videz las, zato postanejo pusti. V teh dneh priporočamo pogostejšo uporabo mask, da se lasem povrneta lesk in sijaj.

Temne barve

V mrzlih dneh pogosteje nosimo temna oblačila, ki v kombinaciji s sivo okolico ne laskajo obrazu, zato smo lahko videti starejše. Če želite v jesensko-zimske kombinacije vnesti nekaj živahnosti, potem oblecite vsaj en kos v svetlih ali bolj živahnih barvah.

Foto: Instagram @marieheyman

Suha koža

Ogrevanje v domovih izsuši kožo, zato je v hladnejših dneh potrebna intenzivnejša nega. Da bi jo osvežili in povrnili vlago, lahko v hidrantno kremo in losjon za telo dodate nekaj kapljic olivnega olja.

Pomanjkanje vadbe

V hladnejših dneh se je veliko lažje odpovedati odhodu v telovadnico ali teku, sploh še dežuje ali sneži. Pomanjkanje gibanja pa negativno vpliva na videz in razpoloženje, zato je zaželeno, da poiščete vadbo, ki jo izvajate lahko tudi doma.

Foto: Unsplash

Slabo počutje

Kadar niste dovolj izpostavljeni sončni svetlobi, ne dobite dovolj vitamina D, ki vpliva na hormon sreče. V mrzlih dneh je zato treba pomanjkanje tega vitamina nadomestiti z živili, ki so bogata z njim, lahko pa uživate tudi prehranska dopolnila.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close