7 modnih napak, ki se jim izognite, če ste vabljeni na poroko

11. maj 2023

7 modnih napak, ki se jim izognite, če ste vabljeni na poroko

11. maj 2023
Foto: Pexels

Izbira oblek za poroko, na katero smo vabljeni, je pogosto velik izziv. Prinašamo vam nekaj pravil, s katerimi se boste izognili vsem večjim “kiksom”.

Modna pravila poročnega oblačenja so v zadnjih letih vedno bolj sproščena. Mnoge neveste so klasične bele obleke s čipkami zamenjale za bolj preproste, včasih celo barvne obleke. In tudi kostimi niso več taka redkost. Vse več ljudi za poroko izbere klasične kombinacije, ki jih bodo lahko nosili tudi ob drugih življenjskih priložnostih.

Preden začnete iskati popolno opravo za poroko, na katero ste povabljeni, je pomembno poznati določena pravila. Kljub opuščanju številnih pravil še vedno obstajajo nekatera, ki jih je treba vseeno upoštevati.

Čeprav se želimo v izbrani kombinaciji počutiti posebno, je pomembno, da izkažemo spoštovanje predvsem do obreda in mladoporočencev. Katerim kombinacijam za poroko se je treba izogibati, na kaj paziti in kaj ne, ter predlog, kaj namesto tega obleči, prinašamo v nadaljevanju.

1. Ne oblecite se v belo

Ledeno bela, umazano bela, barva šampanjca … Vsi ti odtenki so VELIKI NE za tovrstne priložnosti. Bela je ta dan rezervirana izključno za nevesto in v nobenem primeru ji ne želimo odvzeti pozornosti. Čeprav se to pravilo zdi zelo logično, ni odveč ponoviti.

Sem spada tudi svetlo modra, saj veste, “nekaj starega, nekaj novega, nekaj izposojenega, nekaj modrega”. Zato se na splošno izogibamo svetlo modrim oblekam. Če želite nekaj nevtralnih svetlih barv, se prepričajte, da gre bolj proti kamelji kot bež.

2. Ne bodite preveč ležerni

Poroka ni dogodek, na katerega greste v obleki, ki jo običajno oblečete v petek zvečer. Ne glede na to, kako sproščena naj bi bila poroka, če ne veste, kako točno se obleči, je vedno bolje biti ‘overdressed’ kot ‘underdressed‘.

Če gre za bolj ležerno poroko, je morda bolje, da se odločite za kratko koktajl obleko, ki ne bo tako formalna kot obleka do gležnjev. Seveda v bolj svečanem materialu in z nekaj zanimivimi detajli, kot so recimo veliki rokavi.

3. Hlače naj bodo dovolj formalne

Tudi hlače so dobra ideja, če ne marate nositi oblek. V tem primeru je pomembno, da poskrbite, da bodo hlače, ki jih izberete, dovolj formalne za poročno priložnost. Najboljša izbira v tem primeru so lahko palazzo hlače v kombinaciji z zanimivim topom.

4. Pomislite na ramena v cerkvi

Poroke v cerkvi pomenijo, da morajo biti vaša ramena pokrita. Čeprav je poroka morda na vrhuncu poletja, ko je vročina neznosna, je pomembno, da si poleg poročne obleke privoščite še cerkveni dodatek. Ali bo to poletni šal, ki ga boste ovili, ali lahkoten bolero. Pomembno je, da se hkrati prilega obleki in da spoštuje pravila kraja, kjer se nahajate.

5. Bodite previdni pri dekolteju

Izrezi na oblekah so zelo individualni. Ženske z manjšim oprsjem so veliko manj opazne, ko se odločijo za globok izrez, tiste z večjim pa morajo biti bolj previdne.

Ker pa je to včasih cerkveni dogodek, na katerega pride cela družina, je treba biti pri tem previden. Seveda ne trdimo, da morate biti zapeti do vratu, a zberite nekaj, kar bo dovolj moderno, z majhno dozo seksapilnosti, da boste še vedno spodobni.

6. Ne želite pritegniti pozornosti nase

Jasno je, da želite izgledati čim bolje in urejeno, vendar obstaja tisti del, kjer morate pretehtati, kaj je svečano in lepo, kaj pa čisto preveč. Na ta dan želimo posvetiti pozornost nevesti in želimo, da se na ta dan počuti kot najlepša med vsemi ljudmi. Zato bodite pri izbiri zmerni in ne razmišljajte v smeri, ki bi lahko pritegnila pozornost in vse poglede obrnila na napačno stran – k vam.

7. Uskladite svoje čevlje s prizoriščem poroke

Čevlji so lahko težavni. Vse si želimo imeti lepe visoke pete, a pozabimo na strateški del, ki se mu reče plesišče. Zelo verjetno vas bodo takšni čevlji čez čas pošteno motili in vam ne bodo dopuščali, da bi bili to, kar morate biti – sproščeni in plešoči.

Poleg tega se nekatere poroke odvijajo na neravnem terenu ali na travnikih, tako da si zagotovo ne želite zviti noge. Zato predlagamo dodatno pozornost pri debelini pete. Če se poroka odvija poleti, ne boste zgrešili z espadrilami s polno peto.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close