8 novih čutnih jesenskih parfumov

28. avgust 2023

8 novih čutnih jesenskih parfumov

28. avgust 2023
Foto: Pexels

8 novih čutnih jesenskih parfumov

28. avgust 2023
Foto: Pexels

Poletne dišave bodo nadomestile čutne, razkošne in precej močnejše dišavne kombinacije. Izberite svoj novi najljubši dišavni podpis, ki bo v hipu izboljšal vaše razpoloženje ali vam v spomin priklical prijetne trenutke.

Zakorakajte v jesen z novo dišavo, ki lahko pripoveduje nov začetek, vas napolni s svežo energijo ali pa dopolni vašo zbirko parfumov. Ne glede na to, ali pogosto menjate dišave ali ste zvesti samo eni, smo za vas poiskali 8 vonjev, s katerimi boste naredili vtis takoj, ko boste vstopili v prostor.

Maison Margiela Replica On A Date

Novo vznemirljivo dišavo je navdihnil čaroben zmenek na poznopoletni večer s pogledom na čudovite vinograde Provanse ob sončnem zahodu. V njej so ujete note zrelega grozdja in bergamotke ter nežen, a odločen značaj divjih vrtnic, sladkega črnega ribeza in lesnih not pačulija.

Foto: Maison Margiela

Mugler, Alien Goddness Supra Florale

Za vse unikatne, drzne in ekstravagantne je znamka Mugler ustvarila avantgardno cvetlično parfumsko vodo. Zaznamujejo jo svež akord zelenega kaktusovega cveta, omamni beli cvetovi jasmina in suhe rože z rahlo slanimi podtoni. Piko na i ustvarijo tople note čutne ambre.

Foto: Mugler

Givenchy L`interdit Rouge Ultime

Kot steklenička razkriva, gre za čutno vznemirljivo dišavo, ki je ne boste zgolj oboževali, ampak tudi slavili, saj naj bi prebudila vašo temno, bolj strastno plat. Zapeljivo mešanico pomarančnih cvetov, jasmina in tuberoze povzdigne močna zasvojenost toplega kakava. Običajno zavržene kakavove lupine so reciklirane in preoblikovane, da razkrijejo vso moč kakavovih not, ki jih povečata akord pačulija in vetiver.

Foto: Givenchy

Burberry Goddess

Letošnje leto se boste resnično počutili kot boginja, saj jo je tudi znamka Burberry postavila v ospredje svoje nove dišave. Zaljubili se boste v edinstven, gurmanski vonj, ki ga ustvarja trojica vanilj, obogatena s sivko. Za boljše razumevanje dragocenosti je dovolj zgovorno dejstvo, da se vanilja nabira ročno, nato se zrna od pet do sedem tednov sušijo na soncu, kasneje hrani v lesenih zabojih, da dozorijo in razvijejo svojo sladko, značilno aromo.

Foto: Burberry

Viktor&Rolf Good Fortune Elixir Intense

Če ste si od nekdaj želeli magični eliksir sreče, boste navdušeni nad dišavo, ki sta jo ustvarila Viktor Horsting in Rolf Snoeren, oblikovalci dvojec iz Nizozemske. Očarljiva interpretacija izvirne parfumske vode sestavljajo note kadila, medtem ko v srcu dišave osrednjo vlogo prevzame super infuzija jasmina. Dišava, ki v osnovi eliksirja razkrije akord palo santo, in se prepleta z bogato burbonsko vaniljo in sandalovino, je veganska, saj ne vsebuje sestavin živalskega izvora.

Foto: Viktor&Rolf

Sol de Janeiro, After Hours

Jantarno-cvetlična opojna dišava pooseblja ritem Ria de Janeira s hipnotičnimi notami polnočnega jasmina, črnega ribeza in jantarnega lesa. Sladek pridih ustvarijo note hruškovega nektarja, vaniljeve kreme in frezija, ki pričarajo zasvojljivo dišavo za jesenske romantične ali mistične večere.

Foto: Sol de Janeiro

Jean Paul Gaultier, Divine

Parfumer Quentin Bisch je ustvaril dišavo, sestavljeno iz cvetnih, gurmanskih in morskih not. Parfumska voda, katere embalaža v zlati barvi predstavlja enega izmed ikoničnih dizajnov Jean Paul Gaultierja, združuje note jasmina, lilije in ylang ylanga, pačulija, mošusa in bergamotke.

Foto: Jean Paul Gaultier

Tom Ford, Myrrhe Mystère

Uniseks dišava temelji na lesnih notah in v ospredje postavlja skrivnostni svet jantarja, ki se odseva tudi v dizajnu stekleničke. Myrrhe Mystère zajema redkost in ekskluzivnost, ki ju poganja starodavna dediščina sestavine, ter širi olfaktorna obzorja s privlačnostjo toplih, lesnih in sladkih not. Kompozicija se razvije z esenco mire in mirovim rezinoidnim absolutom, ovitim v note sandalovine in vanilje.

Foto: Tom Ford

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close