8 prazničnih slovenskih naravnih dišečih sveč

21. december 2023

8 prazničnih slovenskih naravnih dišečih sveč

21. december 2023
Foto: Pexels

8 prazničnih slovenskih naravnih dišečih sveč

21. december 2023
Foto: Canva

Za najbolj romantične decembrske večere ter popolno praznično vzdušje smo izbrali 8 dišečih svečk, ki so narejene v Sloveniji, vsaka s svojo podobo, sestavinami in zgodbo.

Ustvarite si popolno vzdušje v zimskih dneh z dišečo svečo Pantheon (32,90 €) znamke My Temple. Narejena je ročno iz naravnega sojinega voska, bombažnih stenjev in izbranih dišav iz Francije. Vsebuje mešanico mletih kristalov, ki pozitivno vplivajo na prostor in ljudi.

Vonj sestavljajo zgornje note jantarja in klinčkov, srednje note Benzolejeve smole, kašmirja in sandalovine, v spodnjih notah pa se nahaja vanilja ter kadila.

Foto: Instagram @mytemple_candles

Podarite svojim najbližjim ali sebi darilni set treh dišečih sveč Christmas Trio (43 €) znamke Haven Home. Sveče so izdelane iz sojinega voska, bombažnega stenja in netoksičnih dišavnih olj iz Španije. Set sestavljajo trije vonji: Gingerbread Cookie s toplim vonjem ingverjevih piškotov in cimeta, Christmas Wish z vonjem po cimetu in začimbah ter Christmas Tree z vonjem po borovcih in cipresah, ki prostor napolni s prijetnim sladkastim vonjem božične jelke. V paketu se skriva še dekorativna sveča v obliki jelke.

Foto: Haven Home

Sveče Lumerie so ročno izdelane iz mešanice sojinega in kokosovega 100% naravnega voska. Pridobiva se iz obnovljivih virov, je okolju prijazen, gori počasneje od ostalih voskov, zagotavlja močnejši in obstojnejši vonj in ne sprošča saj. Velja za enega od najboljših in najbolj zdravih voskov za izdelavo sveč.

Dišeče sveče, ki ne vsebujejo ftalatov in niso testirane na živalih, so na voljo v treh dimenzijah in treh barvah. MI smo izbrali vonj Cocoville (od 20,80 €) s sladko vaniljo in tropskim vonjem kokosa, ki ustvarjata občutek prijetne mehkobne topline.

Foto: Lumiere

Praznično vzdušje pričara sveča Festive Spirit (14 €) znamke Scented, ki je izdelana iz kokosovega in repičnega voska z bombažnim stenjem in lesenim pokrovom. Festive spirit je naravna dišeča sveča, ki bo vaš dom odišavila z nežnim vonjem po sveže pečenem jabolčnem štrudlju.

Topla in pomirjujoča aroma rezine začinjene jabolčne pite je popoln vonj za sproščene zimske trenutke.

Foto: Scented.si

Dišeča sveča Merry (16,90 €) je na voljo v omejeni izdaji, zato je ne smete zamuditi. Navdušila vas bo kombinacija jantarnega vonja, pomešanega s sladko pomarančo, ščepcem cimeta in rahlim pridihom čokolade.

Mellow sveče vas s čudovitimi aromami zapeljejo, z umirjenimi barvami sprostijo in z dovršenim slovenskim dizajnom steklenega kozarčka prevzamejo. Sveča je veganska in ni testirana na živalih, peav tako ne vsebuje ftalatov.

Foto: Instagram @mellow

Posebno energijo bodo v prazničnih dneh ustvarile energetske sveče družinskega podjetja Perger (od 14,99 €) z več kot 250-letno tradicijo. Dizajn je oblikoval priznani slovenski oblikovalec Oskar Kogoj, sveče pa so izdelane iz 100-odstotnega naravnega čebeljega voska, vsebujejo inovativen medeni parfum in zdravilna eterična olja.

Zaradi posebne oblike oddajajo vibracijo in tako energetsko čistijo prostor, dokazano pomirjajo um in izboljšujejo vaš spanec.

Foto: Perger

Pri Medenem zakladu najdete ročno izdelane sveče iz 100% čebeljega voska v elegantnih črnih in prozornih kozarcih (13,90 €) odišavljene s štirimi novimi jesensko-zimskimi vonji. Izbirate lahko med sladkimi in slastnimi vonji Jabolko & cimet, Vanilija, Cimetove zvezdice in Božična čarovnija. Vsebujejo kakovosten stenj iz 100% bombaža, ki ne vsebuje svinca in cinka.

Foto: Medeni zaklad

Za konec smo izbrali še dišeče sveče, ki sicer niso primerne zgolj za praznike, ampak lahko v njihovem vonju uživate celo leto. Dišeče sveče Oil Right (6,49 €) so narejene s posebno misijo. Izdelane so z reciklažo odpadnega jedilnega olja, ki sicer predstavlja veliko nevarnost za okolje.

Na voljo je 12 različnih vonjev, ki so narejene ročno in gorijo do 40 ur. Za vse ustvarjalne duše poleg že narejenih sveč ponujajo še komplet za izdelavo sveč v samo 3 minutah.

Foto: Instagram @oilright.si

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close